Jó író lennék? 15 éves vagyok és tudni szeretném megvan-e hozzá a tehetségem - a ti szemszögtökből, mint olvasók -nézve.
Mert van egy blogom
ami egy romantikus történetről szól. Érdekelne a véleményetek! Ugyanis a célom, hogy elismert írónő legyek! :-)
Nem olvastam sokáig, de ami kapásból megragadta a figyelmemet, hogy sok tartalmi hibád van. Pl. Firenzébe, Toscana székhelyébe.. Ilyen nincs, inkább írd, hogy Toscana szívébe. így sokkal szebb az allegória és ugyanúgy központot jelent, csak kicsit "irodalmiasabb" :)
Ilyen hiba pl. még "régi időket megélő levél" helyett régmúlt időket megélt levél :)
De egyébként csak így tovább, 15 éves korodhoz képest nagyon színvonalasan írsz :)
Egyet értek az előző hozzászólóval.
Finomítani kell még a kifejezéseiden.
Példák:
Szinte másodpercenként pillantottam fel az írás során vajon megérkezett-e már.
Helyette:
Szinte másodpercenként pillantottam fel írás közben, hogy vajon megérkezett-e már.
jól beszélte az anyanyelvemet, de olasz akcentusa tisztán és érhetően kivehető volt.
Helyette:
jól beszélte az anyanyelvemet, de olasz akcentusa kiérezhető volt
- Ez a szín nem zárja a meleget?
Helyette:
- Ez a szín nem szívja a meleget?
- Már csak percek kérdése! - szólalt meg Beatrice a köztünk lévő mély csend után.
Helyette:
- szólalt meg Beatrice véget vetve ezzel a közénk ékelődött súlyos csendnek
Tehát még kifejezésekben kell erősödnöd egy picit, különben tucatíró leszel.
És ezt mondom úgy, hogy egy kiadónál dolgozom és gyakran olvasok kéziratokat is.
Írj nagyon sokat, találd meg a saját hangod, a saját kifejezéseid... ne másokét próbáld utánozni, mert az mindig izzadtság szagú...
És továbbra is olvass sokat.
Ha napközben eszedbe jut egy szép kifejezés, hallasz valakitől egy jó mondatot vagy felrémlik egy különös ötlet, akkor ne légy rest előkapni egy jegyzettömböt és írd fel magadnak. Hidd el az sokat segít majd!
Sok sikert kívánok!
átlagos.. de hajrá! amúgy én is írok egy könyvet és iszonyúan kétségbe vagyok esve.. nem átlagos író akarok lenni, hanem nagon jó író, akinek világhírű könyvei vannak, több nyelvre lefordítva. azt akarom hogy a filmstúdiók harcoljanak ajogért, hogy megfilmesítsék (rendező is akarok lenni, ezért ha megfilmesítenék afféle másod-rendező lennék)
azt akarom hogy rengetek utánnyomás készüljön, annyian keresik, annyian el akarják olvasni a történetemet...
ám mikor visszaolvasom szánalmas kis próbálkozásaimat, fojtogató kétségbeseés tör rám, mert nem bírom elviselni hogy semmi érdekes nincs a könyvemben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!