Harry Pottert olvasók! Szerintetek? Stb. (lent)
ne szólj be, ráérek. azért kérdezgetem. :)
Hány évesen kezdted el olvasni a könyveket? rögtön bejött?
Lehetőleg egyet írj, ha muszáj, jöhet több is:
kedvenc HP könyved?
Kedvenc szereplőd? – diák – tanár – halálfaló – egyéb szereplő
Kedvenc varázsigéd?
Kedvenc órád?
Kedvenc szellem? :D
Kedvenc poénod a könyvből? :D
Szerinted ki a legunszimpatikusabb szereplő könyvben?
Kedvenc filmed?
Kedvenc színészed a filmekből?
Szerinted ki a legrosszabb színész a filmekben?
Kedvenc jeleneted a filmekből?
Melyiknek örülnél jobban, ha Rowling folytatná a történetet:
az új nemzedékről (Harry és korosztályának gyerekeiről) írna
a korábbi nemzedékről (Tekergők, Piton, halálfalóvá válás) írna?
Te melyik házba szeretnél kerülni, ha Roxfortos lennél? :)
és ha akarod, megválaszolhatod mindnél: miért?
(Korod, nemed?)
8,igen
kedvenc HP könyved? a 4.
Kedvenc szereplőd Weasley ikrek
Kedvenc varázsigéd? stupor, az adava kedvaranak meg a hangzása nagyon jó
Kedvenc órád? SVK
Szerinted ki a legunszimpatikusabb szereplő könyvben? Umbridge
Kedvenc poénod a könyvből? :D amikor Luna az egyik kviddics meccs kommentátora
ha Rowling folytatná a történetet:
Kedvenc filmed? 4.
Kedvenc színészed a filmekből? Weasley ikrek szinészei, emma watson
Kedvenc jeleneted a filmekből? karácsonyi bál a 4.részben
17/L
nekem való kérdés :D:D
kb. 8-9 évesen kezdtem, és akkor még nem voltam annyira fanatikus rajongó, inkább egy-két évvel később lettem, mikor újraolvastam.
kedvenc részem: a 6.
kedvenc szereplő: ginny és hagrid
kedvenc varázsige: sectumsempra, nem a hatása miatta, hanem olyan szép kiejtve :D
kedvenc óra: átváltoztatástan
kedvenc szellem: hóborc
kedvenc vicc: mikor bemennek jóslástanra, és harry azt mondja biztos valami olyat fog jósolni, hogy felfalja őket egy óriási gumicukor.
legunszimpibb szereplő: mardekárosok és persze voldemort
kedvenc film: az 5.
kedvenc színész: emma watson
kedvenc jelenet:4.ben, mikor visszaér harry a labirintusból és megtudják h cedric halott 5. részben, mikor a végén voldemort megszáljja harryt, 6.ban mikor meghal dumbledore és mindenki körégyűlik
inkább az új nemzedékről olvasnék :) az olyan mintha folytatná a könyvet és nem visszafele írna...
ha lehetne, vagy hugrabugos vagy griffendéles lennék :)
17/L
A pontos dátumra már nem emlékszem, azt viszont tudom, hogy az első négy könyvet még általánosban kölcsönöztem ki, utána vette meg anya az 5-6-7 köteteket, majd az első 4-et. Egyből megtetszett. :)
kedvenc HP könyved?
Főnix Rendje.
Kedvenc szereplőd? – diák – tanár – halálfaló – egyéb szereplő
Perselus Piton.
Kedvenc varázsigéd?
A hangszigetelő bűbáj, meg a gyilkos átok.
Kedvenc órád?
Bájitaltan.
Kedvenc szellem? :D
Hóborc.
Kedvenc poénod a könyvből? :D
Mikor Hermione mondja Ronnak, hogy egy teáskanál érzelmi szintjén áll.
Fred-George.
Kedvenc filmed?
Halál Ereklyéi.
Kedvenc színészed a filmekből?
Alan Rickman.
Szerinted ki a legrosszabb színész a filmekben?
Szerintem mindenki jól játszik.
Kedvenc jeleneted a filmekből?
Fleur és Bill esküvője. A trimágus tusa utolsó próbája.
A jövő generációja. A Tekergőkről már sok mindent írtak fanfictionokban.
Mardekár.
17,5/L.
tetszik a kérdés!:)
12 évesen kezdtem el olvasni.:) Mivel a film nagy benyomást tett rám így elkezdtem az 1-et és igen,rögtön bejött!:)
kedvenc HP könyved? Mivel eddig sajnos az 1,4,6. könyvet olvastam így a 6. :)
Kedvenc szereplőd? Luna Lovegood,Mcgalagony,Hermione,Seamus
Kedvenc varázsigéd? Petrificus totalus
Kedvenc órád? átváltoztatástan,bűbájtan
Kedvenc szellem? Hollóháti Heléna
Kedvenc poénod a könyvből?umridge beszólásai...xd
Malfoy
Kedvenc filmed? a Főnix rendje,nagyon hangulatos!:)
Kedvenc színészed a filmekből? Evanna,Emma
Szerinted ki a legrosszabb színész a filmekben? Lucius Malfoy
Kedvenc jeleneted a filmekből? A DS gyakorlásai,a Horcluxok megsemmisítése,a csaták :)
a korábbi nemzedékről (Tekergők, Piton, halálfalóvá válás) írna? Az új nemzedékről!:)
Hugrabug vagy Hollóhát:)
és ha akarod, megválaszolhatod mindnél: miért?
(Korod, nemed?) 13/f
Jaj, ez tök jó.
Na szóval.
Nem. Először a második részt kaptam meg, és azt hiszem, untam, végül elmentem moziba megnézni az első részt, tetszett, és valószínűleg ezért befejeztem a Titkok kamráját - elég gyorsan (legalábbis akkor annak tűnt :D). Amúgy tíz lehettem akkor kábé.
kedvenc HP könyved? Jelenleg a Tűz Serlege, újraolvasás után. Pedig régen az volt a legkevésbé klassz nekem.
Kedvenc szereplőd? Az ikrek és Ron, meg úgy általában a Weasley-k. Dobby is, meg Sipor (a Roxfort ostrománál olyan helyes volt). Az a "baj", hogy a legtöbb szereplőben van valami, amiért szerethető, és így alig tudok választani. De főleg ők. :)
Kedvenc varázsigéd? Ezen még nem gondolkoztam, de a Nox ugrott be először. Aztán meg a Vingardium leviosa - olyan klasszikus. :D
Kedvenc órád? SVK, de szerintem csak Lupin miatt.
Kedvenc szellem? :D Hóborc. Olyan kis szemét, de az ötödikben bírtam, mikor Fredék kívánságára bosszantotta Umbridge-ot.
Kedvenc poénod a könyvből? :D Rengeteg van, és persze főleg Ronhoz meg az ikrekhez kapcsolódik. De ami rögtön eszembe jutott, az ez:
"– Ez meg mi volt? – Seamus Finnigan csodálkozva meredt a tojásra. – A sikítószellemeknek van ilyen hangjuk… Harry, lehet, hogy legközelebb egy kísérteten kell átkaszabolnod magad?
– Ez egy ember hangja volt, akit kínoznak! – hebegte falfehér arccal Neville. – A Cruciatus-átkot kell majd leküzdened!
– Gondolkozz már, miket beszélsz, Neville! – torkolta le George. – A Cruciatus-átok be van tiltva. Nem csinálhatnak illegális dolgokat a bajnokokkal… Viszont Percy pont így szokott énekelni… Figyelj, Harry, lehet, hogy meg kell támadnod Percyt zuhanyozás közben."
Szerinted ki a legunszimpatikusabb szereplő könyvben? Cho. *fintorog* Ja, meg Umbridge.
Kedvenc filmed? Nem igazán tudom, de az első három jó volt. Talán inkább a harmadik, annak van egy kifejezett hangulata.
Kedvenc színészed a filmekből? Nem igazán van.
Szerinted ki a legrosszabb színész a filmekben? Először Emma jutott eszembe, aztán Daniel. De igazából nincs különösebb bajom velük.
Kedvenc jeleneted a filmekből? Kis ellentmondás az előző után, de az a tánc jutott eszembe a Halál ereklyéiből, ami benne sem volt a könyvben. Meg a második részben az odús jelenet. Meg mikor Luna táncol a hatodik részben. (bocs, sok lett)
A korábbiakról. Róluk több szó volt, nagyjából megismerhettük őket, és jó lenne tudni, miért lettek azok, akik. A Tekergők, Piton és Lily élete érdekelne. (mondjuk Lily szemszögéből, mert ő volt az "összekötő fonál")
A Griffendélbe, mert szerintem a bátorság fontos. De a Hollóhátba is klassz lenne, mert jó lenne okosnak lenni. Régen a Mardekárba akartam. Viszont fix, hogy a Hugrabugba kerülnék. :D
11 vagy 12,addig úgy voltam vele, olyan hülyeség, persze mindenki olvassa, divatkönyv én csak azért se.Előtte láttam a 2. részt még régebben, az egészből csak dobbyra emlékeztem, meg hogy repülnek, nem érdekelt, aztán egyszer csak újra láttam a filmet(megint a másodikat, valamiért mindig azt adták a tévében), és már másnap elkezdem olvasni(a harmadikat, mert csak az volt meg, persze semmit nem értettem, de bejött:)Ez volt ha jól emlékszem őszi szünetben, utána karácsonyig már a 6. kivételével mindet kiolvastam(már előbb, illetve tartottam magam egy picit a 7. előtt, de végül sajna nem bírtam kivárni hogy megszerezzem a 6.at, azt karácsonyra kaptam meg, 2 nap alatt le lett tudva, Azóta (asszem 2,5-3 éve, de lehet hogy csak 2) nem volt olyan hónap amikor ne olvastam volna belőle, volt amikor minden helyzetre HP-s idézet ugrott be.:D
kedvenc HP könyved? 6., Harry Potter és a félvér Herceg, nemtom miért...
Kedvenc szereplőd? – diák – tanár – halálfaló – egyéb szereplő Harry, Ron, Hermione, Ginny, Piton, Lily, McGalagony, Sipor, Dobby, és még nagyon sokan
Kedvenc varázsigéd? Expecto Patronum, piton miatt, Capitulatus, és amit a legszívesebben használnék, az álcázott tágítóbűbáj
Kedvenc órád? bűbájtan,bájitaltan, SVK
Kedvenc szellem? :D Hóborc
Kedvenc poénod a könyvből? :D Nekem valamiért ez tetszett, (a Gringotts után van, a hetedikben)
"-Ez egy sárkány, Hermione, tud vigyázni magára. Én inkább magunkat félteném
-Miért?
-A világért sem akarlak megijeszteni, de szerintem gyanítják, hogy betörtünk a Gringottsba"
Szerinted ki a legunszimpatikusabb szereplő könyvben? Umbridge
Kedvenc filmed? 7.első és második
Kedvenc színészed a filmekből? Alan Rickman (egyértelmű:D)
Szerinted ki a legrosszabb színész a filmekben? Daniel Radcliffe játéka néha elég mesterkélt, valószínűleg azért tűnik fel annyira, mert főszereplő
Kedvenc jeleneted a filmekből? Piton emléke, de a könyvben is, de vannak még jó jelenetek, csak így nem jutnak eszembe
Nem szeretném hogy folytassa, de inkább a jövő, de ne legyen.
Te melyik házba szeretnél kerülni, ha Roxfortos lennél? :) Persze Griffendél:D, de nem oda kerülnék, hanem Hollóhát, vagy Hugrabug, bár szerintem inkább Hollóhátas lennék. "Csak a Mardekárba ne!Csak a Mardekárba ne!":D
14L
Elég régi kérdés, de válaszolok, mert imádom a HP-t^^
3. osztályos voltam áltsuliban, kb. 9 éves lehettem, és teljesen belebuzultam. Ezt máig nem sikerült kinőnöm, de nem is akarom.
A kedvenc könyvem az utolsó, bár sokáig az Azkabani fogoly volt a favorit.
A kedvenc szereplőm Piton, de újabban elkötelezett Neville rajongó lettem, több van benne, mint amennyi elsőre tűnik. McGalagonyt is szeretem, de a főszereplőkért nem rajongok.
A kedvenc varázsigém az Expecto Patronum, nagyon sokat filóztam, hogy nekem mi lenne a patrónusom^^ Eső esetén viszont fél fülemet odaadnám, ha használhatnám a Leperexet.
A kedvenc órám a bájitaltan, amikor Lumpsluck tanítja, olyan jó Harry sikereit olvasni!
A kedvenc szellemem Hóborc, bár ő nem a klasszikus értelemben vett szellem:)
Kifejezett kedvenc poénjaim nincsenek, viszont Fred-George jelleméből adódó helyzetkomikumok elég jók, valamint Ronnak is vannak vicces megnyilvánulásai. A fülemüle-vicc tetszik, mert profi vagyok a béna szójátékokban:)
A legunszimpibb az a kétszínű vakarék Féregfark.
A kedvenc filmem szintén az utolsó, de talán csak az újdonság varázsa miatt.
A kedvenc színészem Alan Rickman, de Helena Bonham Cartert is imádom, viszont ő maradjon csak a Tim Burton filmeknél, ott jobban tetszik, Bellatrix szerintem nagyon idegesítő. Valamint Emma Watson az etalon, bár sokkal jobban szeretem, amióta levágatta azt az előnytelen loboncot - de így már nem hermionés. Szerintem az összes színész elég jó, de ha választanom kell, akkor Rémszem - a színészi játék jó, de nagyot csalódtam benne, mert nem így képzeltem el. Ugyanez igaz a Fleurt játszó színésznőre, aki jóindulattal is csak csinos, de a széptől messze van.
Nem szeretném, hogy Rowling folytassa a sztorit, így kerek egész, ahogy van.
A ház-problémán is legalább annyit gondolkoztam, mint a patrónuson, és arra jutottam, hogy kifejezetten Griffendél-jellemem van:)
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!