Elkezdtem könyvet írni, nos hát elég fiatalon, de szerintem az itt feltüntetendő részleten ez látszani fog. Nem nagy kérdés csupán egy. (a könyvet teljesen saját stílusban írom, mint ezt is. ) Vélemény?
Vizsgálat után végül kicsöngettek és Dr. Moly elengedet azzal, hogy semmi bajom, kifelé menet még meg ígérete velem, hogy nem találok ki hihetetlen meséket csak, hogy lóghassak az óráról. De az óra érdekelt most engem legkevésbé, ezzel mások is így voltak. Következik a biológia óra, amikor is megfogattam, hogy nem szólalok meg nehogy egy tanár megint veszély forrásának tekintsen. Nem volt kedvem visszamenni az orvosi szobába, hogy még több gyógyszert tukmáljanak rám. De persze az osztály nem hagyta annyiban. Dereck olajat tett a tűzre azzal, hogy papírgalacsinokkal dobált. Mintha csak azt mondaná: Gyerünk, tombolj, megint! Én balta arccal tűrtem a bombázást. Mígnem elegem nem lett és egy szadista arckifejezéssel leállítottam és legrázóbb kézjelekkel elmutogattam a közelgő vészt neki. Charlie büszke lenne rám – gondoltam magamban, miközben próbáltam vissza fojtani a nevetésemet. Ez gondolom tükröződött az arcomon és hát a tanár úgy látta, hogy szónokolni akarok így hát kihívott felelni a … vegetatív idegrendszerből.
Ajjjajjajjaj!
Nagy szerencsétlenségemre még nem szólt a tűzjelző.
- Gyerünk már - gondoltam magamban. Hosszú menetelés következett a padsorok között, de még mindig semmi. Végül arra jutottam, legjobb lesz húzni az időt leejteni a tollat ilyesmi. De ez nem tarthatott öröké, legalábbis az óra végéig biztos nem. Valamit kellet mondanom.
Rendben! - gondoltam magamba - a lényeg a magabiztosság:
- A vegetatív idegrendszer... - aztán elkezdtem szónokolni valamit, arra nem emlékszem, hogy pontosan mit. De egy dologban biztos voltam, nem készültem, csak néhány szó ragadt meg az előző óráról, amiket egyfolytában ismételgetem. Jelezve, hogy - Tanárnő, én készültem! - Hát persze mért ne lett volna időm készülni, hiszen volt rá három napom. Csak, hogy erre nem gondoltam. Csak beszéltem és beszéltem továbbra is. Na, jó, ez már egy kicsit hülyén hangzik. Már nem is én irányítom. Elszabadultam! Én vagyok a legnagyobb a barom a világon és nem bírom abbahagyni. Bárcsak valaki megállítana, és valaki meg is állított:
- Jason, maga készült? – kérdezte a tanárnő.
- Tanárnő én készültem!
- Akkor ide figyeljen - kis gondolkodás után ezt mondta - Miként függ össze a vékonybél és a vastagbél működése a felépítésükkel?
- Remek téma - gondoltam fagyosan. Hé, srácok, be kéne dobni valami jó témát! Megvan! Beszéljünk a bélműködésről. Ajh istenem! Azért válaszolni kell, mert ugyebár magabiztosak vagyunk:
- A bélrendszer? - ezzel is nyertem három másodpercet. Mintha csak azt mondanám:
- Szóval akkor a bélrendszer. Tehát nem a vérkeringésről kell beszélni, pedig azt is tudnám. - Hosszúnak tűnő csönd következett. Mindenki téged bámul, mondj valamit! Akármit! Győzködtem magam:
- Érdeklődj a tanár élete iránt hátha valami gyerekkorban elfojtott sérelemért kínozza a gyereket. Nem, mond azt, hogy az egész rendszer egy aszfalt pálya a vizelet a teherautó és … - Oh, Istenem! Honnan veszem ezeket a baromságokat?
- Hát ööö. - ne bámuld, már a cipődet mindenki téged figyel, nézz máshova, mondjuk bámulj ki az ablakon. Ez sem segít. Aztán úgy tűnt mintha megszólalnék, de mindig visszacsuktam a számat.
- Tanárnő én ... - de ekkor végre elrobbant a tűzjelző.
- Hála Istennek, nagy kő eset le a szívemről. – tettem szívemre a kezem, ami majd kiugrott a helyéről.
5 sornál járok, és már nem tudom számon tartani a helyesírási és fogalmazásbeli hibákat.
Messze van ez a könyvírástól... Ez "kitaláltam valami sztorit és begépeltem"
•Itt van az, amit az egyik kommentelő kért:
Ott ültünk Julie és én és éppen csókolózni készültünk. Mind ketten meg voltunk szeppenve, mert bármelyikünk is lép vissza az bolond módjára a levegőbe fog csókolni. Innen már nincs visszaút a szemek becsukása, és rajta …
• Boom!
• A lökéshullám leterített és meg ütöttem fejemmel a lány kobakját. A robbantás mögülünk halatszot és kitörte az ablakokat. Felrántottam Julie kezét, és mondtam, hogy kövessen. A legfölső emeleten voltunk, minél előbb le kellet jutnunk. Ez lenne az tűz riadó amiről a tanárok beszélnek, nagyon úgy hangozott, mintha …
• - Dame, mi történik? – kérdezte menet közben.
• - Nem tudom, de minél előbb el kell hagynunk az épületet. Ez az egész olyan mintha valaki … - de nem fejeztem be a mondatot. Féltem a választól, hogy talán igaz lehet. – Talán bosszúból. Nem tudom. - Ez az egész nem lehet véletlen. Ma nem!
Harmadik emelet, nem fogunk leérni időben. Megszaporáztuk lépteinket. Már is jött a következő roham, mire be kellet fognunk a fülünket. Közel volt!
Leérve a második emeletre, még mindig nem láttam egy diákot se. Szerencsére ők kijutottak. Hirtelen pityegést halottam valahonnan mellőlem, mire a legrosszabbtól tartva félre toltam Juliet. Egy pillanatra minden lelassult. A lány a földön landolt pár méterre mellettem, én meg igyekeztem az arcomat takarni a kezemmel. A WC felől találtak el a repesz darabok és néhány az arcomba is kapott. A földre csapódtam és vérző fülemet markolásztam. Tűz volt mindenhol! Meg próbáltam felállni, de szédültem és a fülem megállás nélkül sípolt. Minden erőm arra ment el, hogy el ne ájuljak.
• - Jason! – halottam még egy utolsó kiáltást, majd eszméletlenül rogytam a földre
• Következő kép amit látok, hogy Julie vállára tette kezemet és kivisz az épületből. Kiérve az udvara a diákok sikításba törtek ki a tanárok meg aggódva odajöttek és kérdezgettek. Valaki azonnal a mobiljához kapott. Kinyitottam a szemem, és a körülvevő aggódó diákok között elkezdtem keresni barátaimat.
• - Dj! – jött oda elsőnek Charlie – Mi … Mi történt?
• Erősen ziháltam alig jött ki hang a torkomon.
• - Valaki … valakik … szándékosan okozták a tüzet … Felrobbantották! … Felrobbantották – ismételtem majd lehunytam szemeimet és átadtam magamat a megnyugtató sötétségnek.
(remélem kíváncsi leszel majd a folytatásra :P)
Bocs, hogy mindig kritizálok, de nem tehetek mást :)
1. Helyesírás, basszus! Egy "könyv" nem csak a sztoriról szól (a legkevésbé szól arról - fontosabb a mögöttes tartalom és a kifejezésmód)
2. Ez pedig egyértelműen Harry Potteres. Mind fogalmazásmódban, szófordulatok miatt. És túl gyorsan pörgeted az eseményeket, nincsenek lélektani vagy egyéb leírások, az olvasó nem tudja beleélni magát ebbe a szituációba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!