Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter Bakik elírások...

Harry Potter Bakik elírások amire nem figyelt Rowling?

Figyelt kérdés
Mondjátok hogy megcáfolhassam:) a 10x nem akkor egyszer se olvastam 1-6ig a könyveket a 7-tel még csak a 6nál vok:):)
2011. jún. 25. 01:17
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

De hogy boldog legyen a Szívetek itt egy hiba:

1) az első könyvben Petunia néni azzal panaszkodik hogy Lilly a Roxforti szünetekben varázsolt pl.:patkány a teáscsészéből stb pedig harry már a második könyvben kapott egy levelet a Minisztériumból...Rowling ezt úgy magyarázta hogy az akkori időben még nem vlt olyan vaskalapor intézmény mint történetünk idején.

2)Belegondoltatok mát hogyan mentek hara Vernon bácsiék a tengerparti szikla kunyhóból hisz Hagridék elvitték a csónakot mikor mentek Londonba. Rowling "oh el is felejtettem hát akkor legyen mondjuk az hogy az az úr akitől bérelték a csónakot észrevette hogy kettővel kevesebben jöttek vissza (hisz Hagridot nem látta szóval könnyen hiheti hogy csak petunia és Dudley maradt ott)majd kiment értük a saját csónakjával..."

3)a Titkok kamrájában Sir Nickolas ugyebár az 500. kimúlásnapi partiját ünnepli viszont egy évvel korábban bölcsek köve azt mondja a lakomán hogy közel 400 éve nem evett semmit hogy van ez? a szellemek az első 100 évben ehetnek emberi ételt? Ezt Rowling elismerte.

4)Bölcsek köve: egy huszár léphet egyszerűen csak eggyet előre???

5) Harry csak a Tűz serlegében látja a thesztrálokat pedig már a negyedik rész legvégén is hintóval mennek a vonathoz de akkor is láthatatlanok. Rowling: egy kis időnek el kell telnie a halál eseményétől a thesztrálok látásáig.

6)Harry nem a 4dik részben látott először halált hanem az elsőben és a másodikbam is bár azok nem voltak igazi halálok Rowling szerint...(Mógus-Denem)

7) Ugyanezzel kapcsolatban az hogy a 7dik részben megtudjuk hogy Harry végignézte szülei halálát miért nem látja a thesztrálokat már az elején Rowling A halált nem elég látni fel is kell fogni.

2011. jún. 25. 17:29
 12/31 anonim ***** válasza:
8%
Ezek az elírások az eredeti angolban is megvannak, vagy csak a magyar ferdítésben létezik?
2011. jún. 25. 20:52
 13/31 A kérdező kommentje:
Nekem Rowling nem isten igaz valamennyire rajongó vagyok és most így visszaolvasva tényleg istenítettem és bocsi de nagyon felkaptam a vizet az eggyik fórumon ahol azt fikázták hogy minden oldala a Harry Potternek tele van hibával bocsi de azért még várom a válaszokat:) utolsó nem nem csak a fordításban an hanem az eredetiben is márha az írónő még nem jabította ki mert elvileg most azon dolgozik. pl a tűz serlegében egy apró részt már át is írt még 2004-ben ugyanis az a baki történt hogy a priori incantatem hatására harry apja előbb jelent meg mint az anyja pedig ugyebár ha visszafelé nézzük akkor pont hogy az apja lett volna az utolsó de mint már említettem ezt már kijavították szóval ha nem az elsők közt megjelent hp4et olvasod akkor ezt a hibát NEM találod meg...még 1x bocs
2011. jún. 25. 23:02
 14/31 anonim ***** válasza:
9%
Húhh, Jókai is utólag javítgatta a könyveit, vagy ő nem volt ennyire lúzer?
2011. jún. 25. 23:23
 15/31 anonim ***** válasza:
60%
:DD nem, de ő nem is teremtett egy egész varázsvilágot :) amúgy kérdező, arra nincs semmi korrigálás, amit én írtam a "Warrington-os ügyben"? :)
2011. jún. 25. 23:31
 16/31 A kérdező kommentje:
nem mert még nem volt rá időm hoggy jobban megnézzem az ötös könyvet de pillanat most hogy mondod...
2011. jún. 26. 01:40
 17/31 A kérdező kommentje:
a megoldás az hogy Derrick és Bole a tavalyi terelők közül valaki egyenlő Warringtonnal csak ezt miss Parkinson kisasszony nem tudta.
2011. jún. 26. 02:28
 18/31 A kérdező kommentje:
mármint azt nem tudta hogy Bole Vagy Derrick Warringtont lecserélték.
2011. jún. 26. 02:30
 19/31 anonim ***** válasza:
68%
J. K. Rowling nem hibázott a magyar kiadásban(max. az angolban) az hibázott aki lefordította és leírta a könyvet.
2011. jún. 27. 15:13
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Harry Potter és a bölcsek köve,158. oldal (Huss és pöcc): "A pálya két végében HÁROM-HÁROM arany oszlop állt, s mindegyiknek a csúcsán egy-egy függőleges karika helyezkedett el."

Harry Potter és a titkok kamrája, 9. oldal (A legrosszabb születésnap): " A játék dióhéjban: NÉGY magas pózna karikával, négy röpködő labda és tizennégy seprűn lovagló játékos."

???

2011. júl. 1. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!