Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek eddig milyen lett...

Szerintetek eddig milyen lett a történetem?

Figyelt kérdés

Nemrég döntöttem úgy, hogy felrakom a netre. Kíváncsi vagyok, hogy mit szólnap hozzá az emberek.

Tartalom:

A főhős a 14 éves Cathrine Rees. Egy aránylag átlagos 17.századi lány, aki annyiban különbözik a többiektől, hogy előrébb jár az agya, mint a történelem. Mit értek ezen? Azt hogy nem nyugszik bele abba, hogy elnyomják a nőket, olyat is akar tenni, amit csak férfiak tehettek meg akkor. A lényeg eddig za, hogy egy bizonyos úton, és egy bizonyos személy miatt vámpírrá változik, és fény derül egy családi titokra is. CAthrinnek meg kel küzdenie majd a családja többi tagját fenyegető veszéllyel, bár nem is ismeri , mégis meg akarja védeni őket. Közben érdekes emberekkel, illetve teremtvényekkel találkozik.

Eddig terveztem el, de nem tudom, hogy maradjon-e abban az időben, amiben kezdtem, vgay hozzam a jelenbe.

MAgát a történetet itt megtalálhatjátok:

[link]

2011. máj. 3. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Elkezdtem olvasni a rövid ismertetődet és tetszett is.

De mikor a vámpír szóhoz értem, abbahagytam.

Túl sok vámpíros történet van már, szerintem kezd elege lenni az embereknek ebből... Legalábbis én mér nagyon unom...

Legyen tündér, vagy sellő, vagy troll akármi, de ne vámpír...

De az is jó lenne, ha maradna normális ember, nekem így is tetszene ;)

2011. máj. 3. 19:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mostanában nagyon sok vámpíros dolog van, de engem is megszállt ez az imádat. ÉS nemcsak vámpírok lesznek benne, hanem sokminden, de ami eddig írva van, abban még le sem írtam azt a szót, hogy vámpír XD. Pedig már Wordben a 2.oldalnál tartok. Remélem azért vannak itt Vámpír mániások, akik elkezdik olvasni :P
2011. máj. 3. 20:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát én egyet értek az előttem szólóval,a vámpírmániából egyszerűen elegem van.Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a vámpíros könyveket, filmeket, csak RÜHELLEM, HOGY MÁR MINDEN KÖRÜLÖTTÜK FOROG. :)

Ahogy az ismertetőt elkezdtem olvasni tetszett a történet, de ugyan úgy mint az előző kritikát írónál, én is megütköztem a vámpír szó láttán.Nekem ebbe a történetbe , egyszerűen nem illik bele, nem lenne jó, ha aztán ebből egy 100.000. elfuserált vámpír story legyen.

A tündérkés, sárkányos verziót én egy kicsit "dedósnak" találom,de még az is jobb mint az első gondolat.Én a helyedben a főszereplőt meghagynám embernek, és inkább ha már annyira ragaszkodsz a vámpírokhoz, az őseiről derítsen ki valami hasonló marhaságot.Bocsánat ha túlságosan szókimondó voltam, de a véleményemet kérted, íme megkaptad.De ha igazán elszánt vagy, és a tetejébe, még jól is írsz, azt mondom ne is halgass rám, csak írd meg és érj el vele valamit. A LÉNYEG LEGYÉL KITARTÓ!

2011. máj. 4. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a tartalma. Én szeretem a vámpíros és nem vámpíros könyveket is. Szerintem nyugodtan maradhatsz a vámpíroknál.Rengeteg vámpír rajongó van. Én úgy gondolom, hogy a 17. században folytatódhatna a történeted. Nem kell mindenek a jelenben lennie :)
2011. máj. 4. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Pont így vagyok vele én is...elkezdtem olvasni, aztán mikor odaértem, hogy "vámpír", abba is hagytam...
2011. máj. 5. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:

első vagyok

Második! Ez a tündéres dolgot csak úgy beírtam, nem komolyan gondoltam, csak tényleg sok már a vámpír :D

És az tényleg jó ötlet, hogy az ősökről legyen benne valami, az úgy nekem is tetszene :))

2011. máj. 5. 18:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Vámpírtól függetlenül a női emancipáció eme korai hajtása önmagában még érdekes is lenne, ha nem érzékeltetné a többi rész, hogy ez bizony egy klasszikus tiniírás. Nem túl valószínű, hogy ezek mellett olyan mértékű társadalomkritikát tudnál adni, ami egyedivé és kiemelkedővé tenné a művet, ezért bele fog veszni a szürke átlagba. Vagyis minden második írogató lány ilyen sztoriban gondolkozik, csak a helyszín/zereplők/motiváció más, de a jellemrajzok ugyanazok.

Ha ez nem zavar, egy remek kis olvasótábort össze fogsz tudni toborozni magadnak, csak ne felejtsd el befejezni a történetet. De ennél többre ne számíts.

Persze ez csak az én meglátásom, aztán adja az ég, hogy ne legyen igazam az első pontnál.

2011. máj. 5. 21:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: végiggondolva teljesen igazad van. Nagyon alap ez a jellemrajz, ezért még alakítok rajta. A történetet is átvariáltam nagyon. Nem lesz vámpír, de vámpírok lesznek benne. Nekem nem az a célom, hogy egy hű de elismert író legyek, csak úgy írom, mert kikapcsol, és jó mikor én találhatom ki, hogy kivel mi történjen, hol, hogy kinek legyen szerencséje, és kit szívassanak meg nagyon :) A netre is csak azért tettem fel, hogy megnézzem kinek mi a véleménye erről, és hogy ilyen építő kritikát kapjak, mint amilyen a tied is volt.Most komolyabban megterveztem a vázlatát, remélem így minél eredetibb tudok lenni :) És nagyon köszönöm mindenkinek amit írt ide.
2011. máj. 6. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Tudod az írás nem feltétlenül egy 'foglalkozás'. Rengetegen írogatnak, mégsem azzal a céllal, hogy pénzt keressenek vele. Manapság - de talán régebben is - az embernek néha kedve támad tollat ragadni és leírni a gondolatait. Ez egyfajta hobbi, amit nem a környezete, hanem saját szórakoztatása végett űz az ember.

Ergo én azt tanácsolom ne próbálj megfelelni senkinek, saját ízlésed szerint alakítsd a történetedet. Ha most éppen vámpírokról szeretnél írni, tedd azt.. Ha megunod a témát akkor írsz valami másról. Így az ember élete során jó pár rövid történet, ha úgy tetszik novella születhet, amit ha gondolod meg is oszthatsz akár egy blogon.

Nekem is több száz novellám csücsül a füzeteimben. Némely csak egy kis csonk, de vannak hosszúra sikeredett szép kerek történetek is, rengeteg műfajban. Senki sem olvasta őket rajtam kívül, de a rendeltetésüket, hogy adott időben szórakoztassanak, maradéktalanul betöltötték. Ráadásul nem csak a megírásuk szórakoztathat, hanem egy régi elfeledett történet újraolvasása is ;)

Persze ha be akarsz kerülni a könyv business világába, nehezebb dolgod lesz. Rengeteg feltételnek kell megfelelnie az írásodnak, és a kiadók többsége szigorúan is veszi ezeket. Egy átlagos kiadóhoz évente akár ezernél is több komoly ráfordítással született mű érkezik, nem beszélve a kisebb 'hobbi regényként' születettekről. De mégis ezek alig 1-2%-a kap támogatást a kiadótol.

Szó se róla, ha van elég pénzed, magad is kiadhatod a könyvedet. Látott már olyat a történelem, hogy bestseller alkotásokat kiadásuk előtt sorra utasítottak vissza kiadók..

Csak sikereket és jó szórakozást kívánhatok! ;)

2011. máj. 20. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!