A Gyűrűk Ura könyvek nem unalmasak?
Én életem során (40) nagyon sok könyvet olvastam,és büszke vagyok arra is,hogy több száz könyv boldog birtokosa vagyok..Köztük Tolken Gyűrűk ura könyve is a polcomat díszíti. Olvastam már nagyon jó könyveket amit 20-30 éve olvastam de még ma is el tudom mondani a történetét.Olvastam limonádét,olvastam "nehezen emészthető" könyveket is.Olvastam a GULAG könyvet is ami köztudott hogy az író jegyzeteket írt nem is keveset.Olvastam a Háború és Békét is ami szintén a nehéz olvasmányok közé tartozik.Persze olvastam a gyűrűk urát is.Én is azok táborába tartozom akik ezt a könyvet nagyon unalmasnak,és fárasztónak tartják..Nekem a könyv egy hatalmas csalódás lett,pedig a filmet nagyon szeretem.
(hozzá teszem hogy előbb olvastam mint láttam)
Egyáltalán nem unalmasak! Nagyon is jók. A film is fantasztikus, de a könyv sokkal jobb élményt tud nyújtani, ha szánsz rá időt, és jó kedvvel, megfelelő hangulatban állsz neki az olvasásnak. Én egyszerűen imádom. Igaza van az előttem szólónak, hogy ennél jobban felépített világot alig lehet találni, esetleg a Harry Potteré van ilyen szinten (amit szintén nagyon szeretek). A többi fantasy regénnyel ellentétben itt minden gondosan egymásra épült, minden mindennel összefügg, és a rengeteg utalás nem légből kapott, sőt, a nyelvnek tudományos alapjai vannak, hisz Tolkien egy egyetemi professzor volt, és ez a műnyelv a maga sajátosságaival még tanulható (s ezáltal használható) is lehetne - szóval nem csak pár furcsa betű egymás mellé tétele, meg mindenféle hablaty összeömlesztése. Az író már tizenévesen is mesterséges nyelveken dolgozott, ha jól tudom.
Persze be kell látnom nekem is, mint fanatikusnak, hogy vannak benne unalmas részek. Tényleg. De elenyésző. Nagyon-nagyon jó könyv, műfajának koronázatlan és eddig megdöntetlen királya. Csak az olvasásához, ahogy írtam, kell idő, kedv, és némi ész sem árt:)
Remélem nem vette el a kedved ez a hosszú válasz, és jó szórakozást, ha elolvasod. :)
17/L
Amióta csak az eszemet tudom imádom a Gyűrűk Urát a könyvet is elolvastam már többször is. Nekem egyáltalán nem tűnt unalmasnak, és szerintem a leírások igen is kellenek egy könyvbe, hogy tudd elképzelni és azonosulni avval a szereplővel akiről éppen szól az a rész.
Csak ajánlani tudom mindenkinek ez a könyv már az alap műveltségbe tartozik, akárcsak a Harry Potter (amit ugyan csak szeretek). Mindenképpen olvasd el és lehet hogy az első rész "A Hobbitokról" fejezet nem épp a legizgalmasabb, de kell tudnod az előzményeket is ahhoz, hogy meg tudd érteni az egész könyvet, és max. ha nem tetszett többet nem olvasod el. Az a második és harmadik rész tűnt nekem a legizgalmasabbnak (A Két Torony, A Király visszatér), viszont az első sem (A Gyűrű Szövetsége) elhanyagolható.
Ez a könyv egy remekmű, egyedi és utánozhatatlan. Logikusan vannak benne felépítve az elemek. Nagyon, nagyon jó! Hajrá olvasd el!
Bocs ha kicsit hosszú lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!