Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 16 éves lánynak milyen jó...

16 éves lánynak milyen jó könyvet ajánlotok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 15. 17:14
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
100%
Vavyan Fable, Stephen King, szerintem nagyon jók. Vagy ha szereted a fantasyt Christopher paolini Eragon c. könyvét ajánlom.
2011. ápr. 21. 10:39
 22/33 anonim ***** válasza:
Kathy HCinamon Girl : Út a paradicsomba,újrakezdés,repülésre készen,hős kerestetik
2011. ápr. 21. 16:42
 23/33 Pér válasza:
100%

Én ugyan az idősebb korosztályba tartozom, (45) de férfi létemre is kamaszkorom egyik legaranyosabb könyve volt:

Szilvássy Lajos: "Egymás szemében"

Egy kamasz lány és fiú nyári szünidőben szövődött szerelme. a 70-es években.

Tüneményes, aranyos, életszerű.

Szerintem ma is klasszikusnak számító regény. Van más hasonló könyve Szilvássy-nak, pl. "A néma" (ha jól emlékszem a címére) Ha az Egymás szemében tetszett, akkor a többit is érdemes elolvasni. Jó szórakozást kívánok hozzá!!!

2011. ápr. 22. 14:28
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Leiner Laura Szent Johanna Gimi sorozatát, nekem a kedvencei között vannak:)

Ezen kívül Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál és további kötetei, a Harry Potter könyvek, ha durvábbra vágysz Stephen King. Tőle én a Cujot és a Christine-t olvastam, enyhe rosszullét és undor mindkét esetben jelentkezhet:)

Krimik közül természetesen Agatha Christie, de én Anthony Horowitzot is szeretem:)

Magyar szerzőktől még mondok párat: Böszörményi Gyula: Az elveszett történet, igaz én ezt korábban olvastam, de szerintem még te sem késtél le róla. Neki vannak még könyvei, például a visszaszámlálósok, én még nem olvastam, de tervezem, csak jót hallottam róla.

Én a régi csíkos meg pöttyös könyveket is szeretem, valamint Csukás Istvántól a Keménykalap és krumpliorrt, Berkes Pétertől az Öreg bánya titkát és az Utánam srácokat. Ezért elég sokan röhögnek rajtam, de igenis jó könyvek. Amúgy a Könyvmolyképző sorozat minden kötetét csak ajánlani tudom:)

Bocs ha túl sok volt, de ha valaki kérdezi, nem bírom ki, hogy a sok vámpíros meg egyéb mutáns hősszerelmes könyv ellenében fel ne hozzak pár értelmes példányt. Nem leszólni akarom, én is olvastam a Twilightot például, de ezeket még sokadjára is szívesen veszem a kezembe:)

2011. ápr. 22. 23:52
 25/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is imádtam akkoriban a csíkos-pöttyös könyveket; és én akkor kezdtem falni Tolkient. Ha szereted a fantasy-t, és egy kicsit elvágyódsz valami igazságosabb világba, akkor nagyon ajánlom!

Szép napot, és jó olvasást!

ParlanDo

2011. ápr. 23. 12:45
 26/33 anonim ***** válasza:

Ha a vámpíros könyveket szereted (meg ha nem, akkor is)

Richelle Mead: Vámpírakadémia-sorozat

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz, Karó és sírhant, Síri csendben

ÉS!!!

Jay Asher: 13 okom volt. Nagyon szép, sírtam rajta. Ja, és nem vámpíros.

Amúgy én egy héten 2-3 könyvet olvasok ki, 14 éves vagyok, ha érdekelne egy-két könyv, vagy vélemény könyvekről, akkor nyugodtan írj e-mailt!

2011. ápr. 24. 19:19
 27/33 anonim ***** válasza:
azért valami olyasmit is olvashatna, ami aktuálisabb, magyar... Wass Albert(Adjátok vissza a hegyeimet), Tamási Áron(Ábel).
2011. máj. 31. 19:07
 28/33 anonim válasza:

Mióta az eszemet tudom, imádok olvasni, nem nagyon van olyan könyv, amivel ne lennék kibékülve.

Íme a kedvenceim:

Nicholas Evans: A Suttogó

Ceila Rees könyvei: Bűbájos Mary, Fakasszem, Kalózok!

Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja, Szirmok a hamuban

James Herriot: Apraja-nagyja megbabonázott(vagy újabb kiadásban: Az állatorvos is ember)

Cristopher Paolini: Eragon, Elsőszülött

Jonathan Stroud: A Bartimaeus - trilógia

Alison Weir: Lady Elizabeth

Fekete István: Vuk, Tüskevár, Téli berek, Hajnal Badányban, Lutra, Bogáncs

Defoe: Robinson

Fekete Gyula: Kicskereső Pipitér

Ezek azok a könyvek, amiket bármikor is előveszek, mindig élményt tudnak nyújtani :)

Jó olvasást!

2011. máj. 31. 19:14
 29/33 anonim ***** válasza:

Pár könyvet vagy írót ajánlok:

- 13 okom volt rá

-Böszörményi Gyula: 9,8,7

6,5,4

3,2,1

-Maggie Stiefvater: shiver, lighter

-Evermore

-George R. R. Martin: a tűz és jég dala(a trónok harca az első könyv az megy most az HBOn)

-Nekem nagy kedvencem Paulo Coelho

- J.R.R. Tolkien

-E. A. Poe

-A Highgate temető ikrei (ennek a végén meglepődtem)

-A tetovált ember (Nem a lány ez más. Nehéz megtalálni de linket tudok adni ahonnan lelehet tölteni.)

-Ha tényleg jó vámpíros könyvet akarsz: Anne Rice: Interjú a vámpírral, és az összes könyve. Újabb Charlaine Harris- True blood

Most ezek jutottak eszembe.

2011. máj. 31. 22:18
 30/33 anonim ***** válasza:

Simone de Beauvoir: A második nem

Naomi Wolf: A szépség kultusza

Charlotte Bronte: Jane Eyre

Emily Bronte: Üvöltő szelek

Mary Shelley: Frankenstein

Anne Rice - minden könyve

Jane Austen regényei

stb. stb.

összességében azt javaslom, klasszikus illetve mai, de elismert női szerzőket olvass, mert róluk az iskolában nem tanulsz (ugye érdekes kérdés, miért nem...)

2011. jún. 1. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!