Az alábbiak közül melyik könyvet érdemes elolvasnom?
13/L
Rengeteg könyvünk van itthon,nézegettem is egy párat,de nem tudom melyiket lenne érdemes elolvasnom. Leírom a címüket:
Üvöltő szelek
Móricz Zsigmond-Légy jó mindhalálig
Az ezeregy éjszaka meséi
Mándy Iván-Csutak és a szürke ló
Karl May-Winnetou
J.F. Cooper-A vörös kalóz
Lev Tolsztoj-Medve a szekéren
Esetleg ha tudna valaki ajánlani kicsit régebbi könyveket,mindenképpen olyat szeretnék ami izgalmas. Lehet romantikus,krimi,de olyan amin izgulni lehet :)
Hű, amiket írtál mind nagyon jók, egyedül Cooper könyvét nem olvastam még. Az ezeregy éjszakai meséi nagyon izgalmas és eredeti, mindenképp olvasd el! ;) A többi regényt is tetszene szerintem, jó könyvek!
Ajánlok még pár könyvet, amit én a te korodban olvastam és nagyon kedveltem. :) Lehet, hogy némelyik kicsit komolyabb, mint amiket a 13 éves lányok szoktak olvasni, de én ilyen gyerek voltam. Keress rájuk a neten és próbálkozz meg velük. Úgy örülök, hogy vannak még akik nem csak vámpír könyveket olvasnak!
Jókai Mór- Mire megvénülünk
Colleen McCullough- Tövismadarak
Victor Hugo- A nyomorultak
Padisák Mihály- Kanóc, az emberszelídítő, Éljen a száműzetés!, Kanóc az életművész
Szabó Magda- Abigél
Dékány András- S.O.S. Titanic!
Eric Knight: Lassie hazatér
most hirtelen ennyi
Móricztól a Légy jó mindhalálig nagyon jó (bár tudom, hogy kötelező is 8.ban)
Mikszáthtól Noszty fiú esete Tóth Marival, Különös házasság, Szent Péter esernyője
Ha szereted az indiános sztorikat (bár én sosem kedveltem), akkor a Winnetou vagy kicsit fiúsabb még a Mark Twain:Huckleberry Finn
Tolsztojt én is kedvelem, bár őt inkább felnőtteknek ajánlanám, mert a fiatalok unalmasnak találhatják a társadalomrajzokat és az orosz mezőgazdaság helyzetének taglalását.
Ajánlom még:
Mary Montgommery: Anna sorozat
A két lotti
Lassie hazatér
pöttös és csíkos könyvek
Mi szemüvegesek
Agatha Christie krimijeit
Büszkeség és balítélet
Harry Pottert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!