Harry Potter kérdés. (? )
7 kötete van, sok a szereplő, hosszú a cselekmény és a történet. Mit lehetne ebből kihozni?
Sulihoz elemeznem kell valamilyen szemszögből, de nem tudom milyenből. Ötletek?
Kedves 15:53as!
Már elég rég olvastam a könyveket, és nem emlékszem, miért is Piton hibája Sirius halála? Ha jól emlékszem épp Bellatrixal harcolt amikor beesett a függöny mögé.

Innen letöltheted a könyveket.
Azért vádolja Sirius halálával kapcsolatban,mert az 5. kötetben karácsonykor a Grimauld téren Piton és Sirius összeveszik,Harry választja szét őket,és Piton azzal bántja Siriust,hogy gyávaságból lapul,és ez kényelmes neki,hogy nem veszi ki a részét a Rend veszélyes munkájából.(24. fejezet)Pedig Sirius nagyon szenved bezárva,bujkálnia kell mert Malfoy-ék év elején felismerték az állomáson,és tudják,hogy Londonban van ,és Féregfark is felismerné mint kutyát is...Harry azt gondolja,hogy ezért Piton hibája az,hogy meggondolatlanul a minisztériumba ment....Persze ez nem helytálló gondolat Harrytől,de jól esik valakit hibáztatnia maga helyett,és Piton pont kéznél van mindig mint bűnbak.Igaz nagyobbat hibázott ő azzal,hogy elhitte a látomást,holott tudta,hogy esetleg fel akarhatják használni Voldemort-ék,de nem tudta megtanulni a legilimenciát.
Úgy emlékszem,hogy Dumbledorre a szájából hangzik el pontosan így ez a mondat,hogy hol azt nem tudom,mert többször is elmondja.A könyvek végén a Dumbledorre és Harry közötti beszélgetésekben érdemes utánanézni.De mindenki mondja,vagy utal rá Harrynak más formában.Pl Dumbledore Pitonnal és Sirius-al (ez sztem az 5. kötet végén van)kapcsolatban,vagy Lupin Pitonnal,vagy James Potterral kapcsolatban (5. kötet 29.fejezet vége).Vagy akár Dumbledorre még saját magáról is eszerint beszél a 7. kötet végén a King's Cross c. fejezetben.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!