Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter kérdés. (? )

Harry Potter kérdés. (? )

Figyelt kérdés

7 kötete van, sok a szereplő, hosszú a cselekmény és a történet. Mit lehetne ebből kihozni?

Sulihoz elemeznem kell valamilyen szemszögből, de nem tudom milyenből. Ötletek?

2011. márc. 29. 15:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A wikipédián rengeteg link van róla. szereplőkről is van:-) Milyen suliban tanitanak HP-t?
2011. márc. 29. 15:47
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elemezd Harry szemszögéből, hogy a kötetek alatt milyen jellemfejlődésen, változáson megy keresztül, hogy reagál az állandó kihívásokra... ez egy nézőpont. szerintem ezt jól ki lehet vesézni.

Mellesleg, csatlakozom az előttem szólóhoz: melyik az a suli, ahol hp-t oktatnak? Azt tudom hogy egy helyen már az Alkonyatot is tanítják....

2011. márc. 29. 20:59
 3/18 A kérdező kommentje:

Egyetemen:D modern britt irodalom órán. azért az alkonyatig már nem süllyedünk:p a hp még azért szerintem elég elfogadható:):p

köszi amúgy... még várok ötleteket! :)

2011. márc. 29. 23:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
nagyon jó minden részét olvastam kétszer is, filmeket 100 szor is.. esetleg segíthetnék írj privit, msn.t beszélünk és tudnék mondani olyanokat amik nem ilyen sablonos wikipédia szövegek..:)
2011. márc. 30. 14:56
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha olvastad is a köteteket akkor elemezhetnéd a szerint is,hogy minden szereplőnek vannak jó és rossz tulajdonságaik is...Dumbledore-nak is van mindkettő,a két fiú (Tom és Harry)akinek végigkísérte életét ezt a kettős oldalát jeleníti meg.Még a pálcájukban is mindkettőnek Dumbledore főnixének tolla van.

De akár Harrynek is vannak pozitív és negatív tulajdonságai is.Hermione az élő lelkiismerete Ron pedig általában az egyszerűbb,de nem feltétlenül tisztességes megoldásokat szorgalmazza az adott helyzetekben.

"Mindenkiben van fény és némi sötétség is. A kérdés az, hogy melyik részre hallgatunk. Az jellemez minket."

Ez több szereplő szájából is elhangzik a kötetekben.

2011. márc. 30. 15:39
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hálás téma szerintem. Sokan lenézik a HP-sorozatot ,de ők többnyire nem olvasták. Nem mese.

Több szempontból is megközelítheted.

Ahogy az előző írta,kiemelheted egyes szereplők tulajdonságait,jellemét,kettősségét.

Vagy írhatsz a fő témáról,ami ugye a halál,ezt filozófiai szemszögből közelíti meg.

Vagy egy könnyedebb téma,ha magát a történetet elemzed,amit ugye kapcsolhatsz különböző történelmi

eseményekhez,leírhatod a párhuzamot ezekkel.

2011. márc. 30. 15:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Vagy elemezhetnéd Harry és Piton kapcsolatát is.Az is egy fejlődéstörténet.

Kölcsönösen gyűlölik egymást első perctől,az első részben még "csak" egy ellenszenves tanár,majd ahogy kötetenként egyre többet tud meg Harry Pitonról,egyre jobban gyűlöli,és egyre komolyabb sérelmek miatt (pl Sirius halála),és ez a gyűlölet kölcsönös.

A végkifejlet amikor Piton megöli Dumbledore-t.Azt gondolhatnánk,hogy a kapcsolatukban innét már nincs visszaút,de akkor jön a csattanó.Kiderül,hogy Piton soha sem hazudott Harrynek az apjáról sem,és úgy védelmezte egész végig ahogy senki más,ahogy talán még a saját szülei sem tudták volna még az élete árán is...

2011. márc. 30. 15:53
 8/18 anonim ***** válasza:

Vagy társadalompolitikailag is jellemezhetnéd.Az is olyan a könyvben mint a való világban.

A varázsvilág egy demokratikus rendszer saját szabályokkal a létezésük fenntartásához.De mint a való életben a varázslók között sem felelhet meg mindenkinek maradéktalanul az adott rendszer.Vannak köztük is szélsőségesek akik más rendszert szeretnének.Nincs is ezzel semmi gond egy demokratikus rendszerben szabad másként vélekedni,a gond akkor van ha szervezkedni kezdenek és hatalomra is kívánnak törni.

Őket szervezi egységbe Voldemort.

Voldemort egy egyszerű önjelölt diktátor.

2011. márc. 30. 16:05
 9/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ötleteket! :) Nem vagyok túl jó az ilyenekben de adtatok pár nagyon jó ötletet! Persze olvastam minden részét, úgyhogy remélem nem lesz gond:)
2011. márc. 31. 10:18
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves 15:39es!

Tudnál esetleg abban segíteni hogy mely kötetekben, kiknek a szájából, és nagyjából hányszor fordul elő ez az idézet? Nagy segítség lenne.

Ja és még valami. Nincs meg esetleg valakinek mind az összes kötet a gépen, amit át tudna nekem küldeni? Hálás lennék.

2011. márc. 31. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!