Milyen könyveket ajánlotok?
Darren Shantól a "Kojaszan" gyerekeknek egy kísértethistória, de egyáltalán nem ijesztő. 10-től fölfelé(bár nem tudom pontosan meghatározni, gyerektől függ) szintén Darren Shantól a "Vámpír Könyvek" sorozatot. Ennek első részéből készült ugyan film, a "Rémségek cirkusza", de nincs túl sok köze a könyvhöz. Valamint a "Démonvilág" sorozat. Ebben sok a gyilkosság, sokan halnak meg, de szerintem nem brutálisak a leírások. Felnőtteknek kaland és krimi kategóriába "A holtak vonulása"-t nézd meg, ez is Darren Shan tollából van.
Gyerekeknek még Thomas Brezina "Térdnadrágos detektívek klubja" és "Psszt, a mi titkunk!" című sorozatait ajánlom, ezek kifejezetten gyerekkönyvek, de nem szájbarágósak. Valamint Leslie L. Lawrence ír nagyon jó krimiket felnőtteknek, külön ajánlom a "Csöd", a "Lebegők" és a "Hannahanna méhei" című könyveket. Mindegyiknek van köze egy kicsit a mitológiához, de a végén ember a gyilkos, tehát nem annyira elvont, nem fantasy.
Jules Verne BORZALMAS!!
szerintem Daren Shan jobb!! Sokkal!!
És könyvben a Narnia is nagyon király. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!