Melyek a legjobb regények szerintetek?
Jonathan Stroud Bartimaeus trilógiája. Szerintem egyedit alkotott ebben a varázslós-mágusos fantasy kategóriában. Teljesen új oldalról közelíti meg a témát: a varázslók gonosz, kapzsi, önző, hataloméhes emberek, és csak fényévente egyszer születik közéjük normális személy. A démonok erejét és tehetségét használják ki... na nem mondom el a sztorit, de valami hihetetlen jó. A karakterek is nagyon ott vannak: a fiatal, tehetséges és hatalomra éhes Nathaniel, aki a történet nagy részében ugyanolyan görény mint a többi mágus, de ennek ellenére nagyon szerethető figura. S persze az utánozhatatlan dzsinn, Bartimaeus, aki szemtelenségével, éles eszével, hihetetlen egyéniségével rögtön letarolja az olvasót.
(aki olvasta a könyvet: nekem külön kedvencem Dzsabor és az ő éjsötét fafejsége XD)
Victor Hugo: Nyomorultak
Mert egész egyszerűen ez a könyv gyakorolta rám a legmélyebb hatást gyerekkoromban.
Második a Harry Potter, ha egy könyvnek tekintjük az egészet :)
3. Charlotte Bronte: Jane Eyre
Utolsó: nagyon egyetértek :)
Harry Potter és minden ami Bronte nővérek!!
John Caldwell összes,
Raymond E. Feist: Mágus - a tanítvány, Mágus - a mester,
Raymond E. Feist és Janny Wurts Birodalom trilógiája
R. A. Salvatore: Az Útonálló, Otthon, Száműzött, Kardok tengere, A szilánk szolgája,
Stephen King Setét torony sorozata
Fekete István állatregényei, mert nagyon jól, részletesen és hihetően ír le mindent. Aztán Böszörményi Gyula Gergő sorozata és a Harry Potter.
De nagyon szeretem Verne regényeit is, például a Sándor Mátyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!