Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Közvéleményt kutatok. Mi visz...

Közvéleményt kutatok. Mi visz rá arra, hogy megvegyél egy könyvet?

Figyelt kérdés

Az addig oké, hogy megfog a borítója, vagy a címe, ezért leveszed a polcról... De mi motivál arra, hogy betedd a kosaradba, és kifizesd? Bármilyen válasz jó ide, bármit írhatsz, akár azt is, hogy "A kedvenc szerzőm könyve, és az összes művét megveszem." Akármit! :)

Jópár válasz után azt is elárulom, miért érdekel, de még nem, mert nem akarlak Titeket befolyásolni. :)

Ha valaki inkább könyvtárba jár, akkor ő is írja le, hogy mi alapján kölcsönzi ki a könyvet!

A válaszokat előre is köszi!

2011. jan. 12. 09:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ja, ami azért néha betesz, az a borító és cím betűtípusa. Valami szörnyen dekoratív, de olvashatatlan címnél, mindig gondolok a kedves szerkesztő anyukájára, bár ilyenből szerencsére kevés van.

De a borító grafikája is fontos nekem. Ha már kézzel-lábbal-egérrel-tablettel rajzolt a borítógrafika, akkor azért valahogy elvárás az igényesség. És ennél a két könyvnél (szerintem) nem igazán jelenik ez meg.

[link]

[link]

Ezeket úgy megvenném, mert érdekel a történet. de a borító nagyon visszatart. De a Vándorló palota két borítós, kívül az animét utánzó papírborító, belül egy letisztult, úgy emlékszem, talán fehér vagy ezüst.

Még egy, ha külföldi könyvről van szó, nagyon nem mindegy, hogy mi a cím.

Ennél a könyvnél a régi borító és a régi cím nem igazán sarkall az elolvasásra.

régi: [link]

új: [link]

(Az eredeti címe Skellig)

2011. jan. 13. 08:13
 12/15 anonim ***** válasza:

bocs, hogy ilyet mondok, de ha téged csupán egy visszataszító borító eltántorít a vásárlástó -miközben mondjuk tetszik az adott könyv tartalma -, elég szűk látókörű vagy. (de finoman fogalmaztam:)

A Crowfield átka például hihetetlenül jó könyv, ha csak a borítója tart vissza az elolvasásától, akkor gyorsan vedd meg:)

2011. jan. 13. 16:23
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :) Igen, én is tudom, hogy fontos a tipográfia, de abban is vannak olyan tök fölös dolgok, hogy csak na... :D Olyanokat mond néha a tanár bácsi, hogy majd' leesem a székről az elfojtott röhögéstől...

A legjobban akkor is a "sorok végén ne legyen egymás alatt háromnál több elválasztás"-on akadtam ki. Bármilyen, de tényleg BÁRMILYEN könyvet veszek le a polcról, és átlapozom, volt, hogy egymás alatt 10 elválasztást is láttam...

2011. jan. 13. 19:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Nézd, én nem értek hozzá, de lehet, hogy jobban tudják, mint te.

Persze nem ártana a miérteket is megemlíteniük, gondolok itt ilyen-olyan pszichológiai vonatkozásokra, hogy mi "szép" és mi "nem szép" a szemnek. De talán úgy vannak vele, hogy épp elég kihívás beseggelni a hülye diáknak a "három vonás ne legyen egymás alatt"-ot is, nem fárasztják őket komolyabb elmélettel.

Pedig a lázadó, tudásra szomjas ifjú elme magyarázatot követel. :D

2011. jan. 14. 00:40
 15/15 anonim válasza:

Szia!

Nekem megjelent ezidáig 4 könyvborítóm, most fog az ötödik a hetekben. Amit én látok, hogy olyan legyen, ami kiemelkedik a többitől. Ezt is várják el. Nem a szokványos igénytelen k*ki, amit a boltokban látunk. Nem egy gagyi montázs mondjuk. De nézz szét a boltokban, hogy mik vannak.

Ja meg hogy legyen köze a címhez és a történethez. Főleg a címhez, nálam ez volt a kérés. De én a tesztelés híve vagyok, mert néha - meglepő módon - nem a művészi borító "nyer", hanem az egyszerűbb. Ha csinálsz borítót, dobj össze pár tervet és küldd szét az embereknek. Nálunk ez szokott lenni. És amit sokan választanak, nyilván többen fogják a boltban is.

Itt az én egyik alkotásom:

[link]

Amúgy meg az iskolai oktatásnak nem az a célja, hogy tökéletes szakember legyél... Sajnos. Én környezetvédelmet tanultam, és a laborban olyan felszerelést használtunk, amiről köztudott, hogy nem használatos már. Mire elvégeztem volna a sulit (4 év + egyetem) és kikerülök egy modern laborba, esélyem sem lett volna eligazodni.

2011. febr. 14. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!