Ki tud egy 14 éves gyereknek jó lányregényeket mondani?
A te korodban én nagyon szerettem Kertész Erzsébet könyveit. Nem tinikről szólnak, de nagyon jók. Én meglehetős műveltséget szereztem velük szinte "játszva", mert nagyon szórakoztatóak.
Az irodalom, történelem egy-egy nőalakjának életét mondja el, tényleg nagyon regényesen.
Nagy kedvencem az Elisabeth, ami Elisabeth Barrett Browningról, a 19. századi angol írónőről szól. Szerintem ezt mindenképp olvasd el. Szép és romantikus könyv, "mellesleg" megismered Robert Browning, Dickens, a viktoriánus kor irodalmi világátés társadalmát.
Egy próbát megér!
tudod, én nem nagyon rajongok az ilyenekért! azért elkezdem majd olvasni és majd írok még.
de köszike a válaszodat.
Én Jacqueline Wilson könyveit olvastam régen. Nekem nagyon tetszettek.
Fantasyt szereted? Akkor
Margaret Weis&Tracy Hickman: Őszi alkony sárkányai
És az állatokról, az állatokkal való együttélésről, állatkertekről? Akkor
Gerald Durrell: Aranydenevérek, rózsaszín galambok
Fiatal lányokról a régmúltban? Akkor
Celia Rees: Bűbájos Mary és Kalózok! könyvei
Férfiakról a régmúltban?
Robert Kenneth: Az Északnyugati átjáró
A szokásostól eltérő útikönyveket?
Thor Heyerdahl: Tutajjal a Csendes-Óceánon vagy G. Tímár Gyögy&Tedeschi Mária: Egyiptomi verőfény
Jacqueline Wilson: Micsoda anya, Hetty Feather
Charles Dickens: Twist Olivér, Copperfield Dávid
Rosie Rushton: Poppy
Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
Jacqueline Wilson: Titkok
Christine Nöstlinger: Gréti története/Gréti és Öcsi/Gréti szerelmes (a három könyv folytatásos, ebben a sorrendben, ahogy leírtam)
Jean Little: Victoria Cope naplója
Hát, ha szereted Szabaó Magdát, akkor ajánlom ezt:
Meg én már ennyi idős koromban imádtam a Jane Eyre-t és a Büszkeség és balítéletet:))
De ezek nem tinikről szólók. Hú, hát olyanokat nem nagyon olvastamxD
Mag Cabot könyvek áll. tényleg jók, meg a Bad Girl sorozatot olvasta az összes csaj, amikor ilyen 14-15 évesek voltunk:)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!