Melyik könyvet kellene minden Magyar gyereknek elolvasni?
Külföldön élünk(9-éves a fiam).Húsvétkor otthon beszerzem.
Többet is irhattok,köszi.
Benedek Elek Hazánk története
Én is kb 9-10 éves koromban kaptam. Életem legmeghatározóbb olvasmánya volt. Nagyon olvasmányosan ír a magyar történelemről, nem lesznek gondjai a törivel ha ezzel a könyvel kedvet kap hozzá.
Persze ha inkább a kígyók békék bogarak érdeklik akkor olyasmi könyvnek lehet jobban örülne.
Egy a lényeg. Ne mesekönyvet vegyél! Én legalábbis nem szerettem a mesekönyveket.
Az Ő korosztályának Magyarországon kötelező olvasmány volt,tán még most is az:
Móra Ferenc:-Kincskereső Kisködmön
Fekete István:-Tüskevár,Vuk
A Kis herceget mindenkinek el kéne olvasni!:)
Valamint mesekönyvek:Lázár Ervin:Szegény Dzsoni és Árnika,Benedek Elek:77 magyar népmese
Petőfi Sándor:János vitéz
Ezeket szívből ajánlom!
A lanyom 10 eves, mi is kulfoldon elunk. Sajnos O nem szeretett olvasni, igy elobb az olvasast kellett megszerettetni vele. Erre nagyon jo volt a Rosszcsont Peti sorozat. Azota mar sokmindent elolvasott.
Rab ember fiai, Egri csillagok, bar ehhez lehet, hogy kicsi meg, Pal utcai fiuk, Bogancs.
Mi kb 2-3 havonta rendelunk a bookline-rol, mivel miota kikoltoztunk nem voltunk otthon.
Köszönöm a válaszokat!
Irjatok ha van még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!