Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a Percy Jackson-...

Mit gondoltok a Percy Jackson- ról?

Figyelt kérdés
Könyvről, filmről, színészekről egyaránt.
2010. dec. 30. 01:42
1 2
 11/16 anonim válasza:

A film, mint a könyv rajongója szempontból sz@r volt... Annabeth-ről nem mondok inkább semmit - bár jó csaj volt ;) -, a jellegzetességét lehúzták a vécén "-.- Logan, azér beleillett a szerepbe, annak ellenére, h kék szemet adobé-ztak oda neki és kissé eltér a kora a 12-től... Szar volt látni, h döngölte földbe a kedvenc könyvemet a rendező "-.-, kimaratt Árésszal való harc, sőt maga Árész is, a pókok, Thália fája, egy semmi volt :S

Azé meg kell hagyni volt néhány jó ötlet a változtatásban, mint a villám nem egy bronz kardféle lett, hanem egy villámnyaláb, a Las Vegas-i buli is neveccségesen jó volt...

Mint fantasyt bambuló nézőnek, meg igazán teccett, eléggé klasszak voltak benne az ötletek végülis, a Hermész-szoba... jaj öcsém! ilyenkó sajnálja az ember, h nem görög isten az apja ;) Meg persze akkor, mikor láttya az ember, h így újraéled a gyerek pár csepp víztől.. ;)

(Bocs a helyesírásér előre, lusta vok helyesen írni..;) )

F14

2011. jan. 24. 18:56
 12/16 anonim ***** válasza:

A könyv az nagyon király, a film meg...elmegy!

Meglehet azért nézni! :D

2011. máj. 12. 13:29
 13/16 arspoetika válasza:

Na hát 14/f, sorry, h belekötök, de nekem pl. a Hermész szoba volt az egyik legnagyobb csalódás. (Természetesen csak azután, hogy Annabeth inkább emlékeztetett Árész, mint Athéné gyerekére. Túl harcias volt, meg ugye a barnabarbie külső, de ebbe inkább nem megyek bele, előttem már jó páran leírták.)

A Hermész bungaló tele van ágyakkal, zsúfolt, a féltestvérek egymást szívatják folyamatosan. De nem. Muszáj volt mindennek ilyen high-technek lennie. Luke nem egy kicseszett hacker, hanem a legjobb kardforgató a táborban! Emellett Luke egész karaktere/színésze nem tetszett, szerintem csúnya is volt... :D

A sztori teljesen át lett írva. Nincs semmi féle prófécia, hiány a halottnak hitt anya iránt, nincs viszály Árésszal, nincs Héphaisztosz-show(fingom nincs már, mi volt a neve), nincs Clarisse, és Pán is rohadtul le lett hagyva. Grover nem egy idióta nőcsábász balf_sz, hanem egy szende szatír, aki a természet békéjéért küzd/imádkozik, és a falevélrezzenéstől is betojik.

A karakterek egytől egyig el lettek cseszve. Ok, Logan olyan helyes, h mindenki nedves lesz tőle, de nem Percy. Annabeth az összes pasi farkát felállítja, de nem Annabeth, hanem Xéna. Grover egy nyomorult (olvastam interjút, h nem tetszett a színésznek a kecskepajtás karaktere, ezért kicsit "feltúrbózta"... péklapáttal csapnám le a fejét).

Poszeidón úgy rinyál a fiáért, mintha nem lenne rohadt természetes, hogy a Nagy triász egyik tagjának halandótól van gyereke. Mert nem volt neki még másik tízezer...

Nagyon megpróbálták a családi kötődést belevinni a filmbe, ezzel is az amerikai család egymáshoz való viszonyát akarták érzékeltetni, talán...(?) Ez különösen nem tetszett. Ok, h Poszeidón mond valamit Percynek, de azért az más.

Az összes szereplő el lett cseszve, mint a szar. Na jó, Gabe hatalmas volt, őt szerettem.

Amúgy imádom a PJ-t, Percy elég helyes kis faszivá cseperedik. És juj, Percabeth <3

Mondjuk, szerintem Rick Riordan eléggé gyermetegen ír. Oké, gyerekkönyv, de az olvasók zöme 20-25 éves nő, ami azért elég ok lenne arra, hogy megtanuljon felnőttesen írni...

Ez volt az én véleményem a Percy Jacksonról. Alig várom ezt a másfél hetet, h kijöjjön az ötödik könyv. jáj <3

18/L

2012. ápr. 7. 22:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Az egész sorozat, borzasztó jó, szarkasztikus, humoros, csak egy problémám van vele.

HOGY A TINIK TWÁJLÁGHTJA, SZENT JOHANNA GIMIJE, ÉS HARRY POTTERE MIATT KB. PONT AHHOZ A KOROSZTÁLYHOZ NEM JUT EL A KÖNYV AKIKNEK ÉRDEKES LENNE!

2012. okt. 16. 20:57
 15/16 cziegleroliver1 válasza:

Én a könyveket nagyon szeretem. A film nem lett volna rossz, ha nem olvastam volna a könyvet, de így... fura volt. A hidrás jeleneten például csak néztem, meg "Perszephoné gyöngyein" pl, amikről a könyvben sző sem volt, hogy Perszephonéé lennének, hanem Percy Poszeidóntól kapta őket (közvetve)... Mondjuk ami nagyon nem tetszett, hogy Annabeth-t barna hajú lány játssza... Jó persze, meg sem lepődök az ilyen apróságokon, miután képesek voltak Leven Ramblint kiválasztani a második részben Clarisse szerepére... és oké, Leven szerintem nem a világ legszebb nője, de Clarisse ha jól emlékszem, direkt csúnyának van leírva a könyvben... pff.

szerintem az egyetlen, amivel nem volt bajom a filmben, az Uma Thurman volt, mint Medúza, de lehet, hogy csak mert szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozták.

2013. jan. 14. 15:10
 16/16 Fantasykönymoly ***** válasza:
Az egyik előttem szóló azt írta, Harry Potter utóíze volt. Nem csoda, mert a rendező 2 HP-t rendezett. Én láttam 1-2 előzeteset a 2. filmből( amit már Thor Freudenthal rendezett). Hát ahhoz több reményt fűzök.
2013. júl. 25. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!