Mit gondoltok a Percy Jackson- ról?
A film az egy naagy rakás...!
A könyv nagyon tetszett. eddig csak az első kettőt olvastam, de mind az ötöt el fogom olvasni, amint megjelenik magyarul.
A filmről... Annabeth szőke. Szőke, és nem barna. Percy és Annabeth 12 évesek, nem 16. Árész lányát kihagyták a filmből, Poseidónról meg hiányoltam a hawaii inget. Nagy kalap amerikai fos lett a film, egyáltalán nem tudták visszaadni a könyv hangulatát, és meg sem kísérelték.
A film egy nulla, ezt nem is vitatnám tovább, nagy egyetértésben szólja le mindenki, méghozzá jogosan. Nem csoda, hogy Amerikában megbukott. Egyébként igen, az előző válaszolóval egyetértek, Annabeth Athéné lánya, nagyon meglepődtem, amikor megláttam a filmben... úgy értem, ez kifejezetten az Annabeth-gyerekek jellemzője: szőke haj, szürke szem.
A könyv viszont nagyon jó, most vettem meg a harmadik részét, alig várom, hogy elkezdjem olvasni. :)
Nem sikerült eltalálni a szereplőket. Egyedül a Zeuszt játszó Sean Bean jó, még Pierce Brosnan is szánalmas kentaurként. Persze, a digitális trükkök nagyon menők (el is várom egy amerikai filmtől, ha más kifizettem rá a mozijegyet), de rossz dolgokra helyezik a hangsúlyt, és emiatt a lényegi mondanivaló elúszik.
Ha el is tekintünk attól, hogy egyetlen szereplő sem passzol a könyv leírásához, az ISTEN SZERELMÉRE, legalább Annabeth-t hagyták volna meg szőkének! A csapból is szőke gyerekszínészek folynak, más filmben mindenütt, ahol fekete, barna, vagy vörös hajú lányokat kellene szerepeltetni, lecserélik szőkére, erre most betesznek egy barna, egyenes hajú, kifejezetten rossz mozgású és túlságosan "megcsinált" lányt a szőke-göndör, fürge, ügyes és mesterkéletlen Annabeth helyére!
A könyvben olyan jó volt, hogy mint társaságot mutatta be a félisteneket a szerző...itt meg olyan Harry Potter utóérzése van az emberek az újabb triótól.
Nem, a filmet nagyon elszúrták.
De a könyvet nagyon imádtam :)
imádom a könyveket és a filmet is nagyon :D
nekem tetszett a film is mert én elöbb láttam mint olvastam. és mire a könyvre került a sor elfelejtettem a film részleteit szal jómind és imádom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!