Melyik könyvet olvassam el? Segítség!
Bonte:Üvöltő szelek, Jane Eyre
Hugo:Nyomorultak
Dickens:Twist Olivér,David Copperfield,Szép remények,Karácsonyi ének
Jane Austin: Büszkeség és balítélet,Értelem és érzelem
Melyikből írjak fogalmazási házi dolgozatot?
Szerintem attól függ hány éves vagy.
Az Üvöltő szelek jó könyv, de sokak szerint nehéz azt követni, hogy épp kiről van szó a könyvben.
A Jane Eyre-t nemrég kezdtem el másodszor, de a végéig megint nem jutottam el, ennek ellenére annyira nemvolt rossz könyv.
A Nyomorultak szerintem, ezek közül a legnehezebb. Sok történelmi utalás, és ha képes van végigszenvedni, ötven oldalas tájleírásokat... :S Nekem nem ment. :/
Dickens-től csak a Copperfield Dávidot kezdtem el jó régen, ami még tetszett is, de a végére jutnom sajnos nem sikerült.
Austen könyveit imádom. *-* Ezek közül mindenképp a Büszkeség és balítéletet ajánlom. A kedvenc könyvem. :)
Bronté és Jane Austen tipikusan a romantikus irodalom gyöngyszemei. Nem gagyi ponyvák - még ha a maguk idejében annak is számítottak -, hanem tényleg szép és értelmes könyvek. Ha lány vagy, mindenképp őket ajánlanám, bár szerintem mindet elolvashatod, mert nagyon szórakoztatóak :)
A Nyomorultak sokkal nehezebb olvasmány. Sok benne a leírás, épp ezért unalmasnak tűnhet. Bár, nekem tetszett, de tény, hogy azért Austenre kaphatóbb vagyok.
Dickensnél már bonyolultabba helyzet. Az első kettő amolyan fiúregény - ami persze attól még élvezhető lányoknak is -, az utolsó kettő már könnyedebb, nőiesebb témájú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!