Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanátok?

Milyen könyvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok. Utálom a történelmi vagy azzal kapcsolatos műveket, viszont szeretem az izgalmasabb regényeket. Romantika is lehet benne, de ne az legyen a fő téma, hanem csak egy szál benne (tehát jelentős lehet, de ne az egész róla szóljon....). Lehetőleg ne legyen benne sok vér, ne öldöklős legyen az egész....

Ja, és lécci írjátok mellé, hogy mondjuk ha a tanár azt a feladatot adja, hogy írjunk egy összefoglalót valamelyik műről, akkor választhatom-e... (a tanár mindig utálja az utóbbi időkben elkészült könyveket, pl.: Twilight)

Előre is köszönöm!

2010. nov. 18. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Én is ennyi idős vagyok és lány. Az én kedvenceim:

Maria Gripe: Agnes Cecilia

1 kötetes, nincs benne sok romantika, rejtélyes, kalandos történet, lehetetlen letenni, bár néhol kicsit bonyolult.

Tamora Pierce: az álruhás lovag

4 kötetes, a második kötetben a legtöbb a romantika, fantasy könyv, szintén nem könnyű letenni, én most tartok a 4. kötetnél és az első kötetet 2 hete kezdtem.

Ezek a kedvenceim a részemről rettentő jók.

Nyugodtan írhatsz róla, nem most elkészült könyvek, nem valami modernek úgyhogy nem lehet kifogása a tanárodnak, igazán.

2010. nov. 18. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Celia Rees: Kalózok!

Igaz, hogy történelmi annyiban, hogy az 1700-as években játszódik, de izgalmas, kalandos és legfőképp, lányoknak való. Ez ugyan még viszonylag új, 2004-ben írta, de nem annyira ismert.

L. M. Monrgomery: A Kék Kastély

1926-ban írta Montgomery ezt a szerelmesregényt, könnyed olvasmány, főszereplője, egy huszonéves vénkiasszony.

Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták

Durrell 1925-ben született Indiában, és ebben a regényben a Korfun töltött felhőtlen gyermekkorát írja le, igazán kellemesen és szórakoztatóan megfogalmazva. Ha nevetésre vágysz, akkor mindenképpen ajánlom! (én már annyiszor olvastam, hogy fejből tudom szinte) És a tanárodnak sem lehet kifogása, 1956-ban íródott a könyv.

2010. nov. 19. 17:15
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ... Mindkettőtöket felpontoztalak :)

Az utolsóhoz egy megjegyzés: nem úgy értettem a történelmit, hogy mikor játszódik, mert nekem az végül is mindegy, hanem úgy, mint pl.: Kőszívű ember fiai

2010. nov. 19. 20:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Celia Rees bármelyik könyve szerintem érdemes az elolvasásra. A Bűbájos Mary egy puritán lányról szól, akit megvet a közösség, a folytatása a Farkasszem már arról, hogy Mary hogyan élt az indiánok között.

A Sovay pedig egy útonálló lány életét mutatja be.

Hát, nem tudom, vagyis azt mondtad, hogy ilyet ne, de szerintem Jókaitól A lőcsei fehér asszony egy nagyon érdekes és izgalmas regény. (A Kőszívű egy pont rosszul megválasztott könyv, nem is értem, ez miért kötelező mindenütt, én se szerettem.)

2010. nov. 20. 11:22
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm... A Lőcseiből már olvastam részleteket, úgyhogy lehet, hogy elolvasom....

Szerintem is rossz választás volt a Kőszívű....

2010. nov. 20. 14:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Szabó Magda - Abigél a tanárok szokták szeretni, de az olvasók is. Én kb 14 éves koromban olvastam. Izgalmas könyv, amiben van ugyan szerelem de az abszolút mellékszál. Inkább a titkok szövik át az egész történetet.
2010. nov. 21. 20:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: azt ismerem nekünk most az kötelező, nekem tetszett...
2010. dec. 1. 19:57
 8/10 anonim válasza:
öld meg magad
2010. dec. 18. 19:41
 9/10 A kérdező kommentje:
mi???????? az utolsó választ nem értem.....
2010. dec. 19. 12:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Szent Johanna gimi!
2010. dec. 20. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!