Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen történelmi regényeket...

Milyen történelmi regényeket ajánlanátok középiskolásoknak, amelyek túlmutatnak a tananyagon, de azokat a témákat dolgozzák fel?

Figyelt kérdés

Nem muszáj teljesen történelmi regénynek lennie, de jó lenne, ha lenne benne politikai vagy társadalmi vonatkozás. :)

16/L

tegnapelőtt 15:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Móricz Zsigmond Erdély-trilógia

Fekete István A koppányi aga testamentuma

tegnapelőtt 17:44
 2/13 anonim ***** válasza:
14%

A regények mindig pontatlanok.

Jobban jársz kisebb szakcikkek olvasásával, esetleg komolyabb, de rövidebb szakkönyvekkel. Hidd el, izgalmasabbak a történelmi regényeknél.

tegnapelőtt 23:13
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
Latinul ne tanuljon, hogy levéltárban kutakodjon?
tegnap 00:07
 4/13 anonim ***** válasza:
18%
Még a HUN-REN–Magyar Medievisztikai Kutatócsoport vezetőjének is hiányos a latintudása, csak hogy tudd. (És ezt rajtam kívül sokan gondolják így.)
tegnap 00:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban lányoknak/nőknek ajánlom Philippa Gregory vagy Alison Weir könyveit, akik híres angol királynőkről írnak regényeket ( I. Erzsébet, Boleyn Anna stb...)

Nekem még nagyon tetszett Robert Merle: Francia história sorozata, ezek a könyvek a francia protestáns-katolikus ellentétről írnak nagyon olvasmányos formában (XVI-XVII. század)

tegnap 05:12
 6/13 A kérdező kommentje:

5-ös! Philippa Gregory-nek majdnem, hogy az összes könyve megvan… :D

Köszönöm szépen az ajánlásokat!

tegnap 08:13
 7/13 anonim ***** válasza:

#6 Ha szereted Philippa Gregory-t, akkor megpróbálkozhatsz még Victoria Holttal is. A romantikus könyvein kívül (amiket én személy szerint nem szeretek) van rengeteg történelmi regénye is és szerintem egyáltalán nem ír rosszul:

[link]

Illetve, kevésbé ismert, de talán az egyik legjobb író ilyen témában(szerintem) C.W. Gortner:

[link]

tegnap 13:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Conn Iggulden?

Én egyelőre csak a mongolokról szóló könyveit olvastam, de azon nagyon jók.

tegnap 14:07
 9/13 anonim válasza:
100%
Esetleg magyar ipari forradalom idejében játszódó Ambrózy báró? Lányoknak inkább, de fiúknak is simán, leginkább Sherlock Holmes-os stílusa van, egy kis korhűséggel és romantikával
tegnap 22:26
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

Alternatív történelem, tehát sok minden másképp van benne, de az adott korszakot jól bemutatja, én nagyon élveztem (és a regények után a valódi történelemnek is utánaolvastam, mert meghozta a kedvem).

ma 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!