Milyen történelmi regényeket ajánlanátok középiskolásoknak, amelyek túlmutatnak a tananyagon, de azokat a témákat dolgozzák fel?
Nem muszáj teljesen történelmi regénynek lennie, de jó lenne, ha lenne benne politikai vagy társadalmi vonatkozás. :)
16/L

Móricz Zsigmond Erdély-trilógia
Fekete István A koppányi aga testamentuma

A regények mindig pontatlanok.
Jobban jársz kisebb szakcikkek olvasásával, esetleg komolyabb, de rövidebb szakkönyvekkel. Hidd el, izgalmasabbak a történelmi regényeknél.

Elsősorban lányoknak/nőknek ajánlom Philippa Gregory vagy Alison Weir könyveit, akik híres angol királynőkről írnak regényeket ( I. Erzsébet, Boleyn Anna stb...)
Nekem még nagyon tetszett Robert Merle: Francia história sorozata, ezek a könyvek a francia protestáns-katolikus ellentétről írnak nagyon olvasmányos formában (XVI-XVII. század)
5-ös! Philippa Gregory-nek majdnem, hogy az összes könyve megvan… :D
Köszönöm szépen az ajánlásokat!

#6 Ha szereted Philippa Gregory-t, akkor megpróbálkozhatsz még Victoria Holttal is. A romantikus könyvein kívül (amiket én személy szerint nem szeretek) van rengeteg történelmi regénye is és szerintem egyáltalán nem ír rosszul:
Illetve, kevésbé ismert, de talán az egyik legjobb író ilyen témában(szerintem) C.W. Gortner:

Conn Iggulden?
Én egyelőre csak a mongolokról szóló könyveit olvastam, de azon nagyon jók.

Alternatív történelem, tehát sok minden másképp van benne, de az adott korszakot jól bemutatja, én nagyon élveztem (és a regények után a valódi történelemnek is utánaolvastam, mert meghozta a kedvem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!