Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért nem találom meg ezt a...

Miért nem találom meg ezt a könyvet?

Figyelt kérdés

Jack O'Brian Rettegés városa című könyvét nem találom angolul.

Tehát magyarul megtalálom, de szeretném tudni az angol címet. Erre nem hogy a könyvet, írót se találok ezzel a névvel.

Ez mi?

tegnap 20:52
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah, ez kaland játék kockázat könyv. Angolul fighting fantasy-nak hívják a stílust. Ez egy lapozgatós könyv.
tegnap 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem, ennek "gamebook" a neve. A Fighting Fantasy egy konkrét sorozat volt.

Valószínű kommersz cucc volt a 80-as években vagy korábban, tehát előfordulhat, hogy lost media, tehát olyan dolog, ami kis példányszámú, nem ismert és ezért senki nem archiválta.

A név teljesen "átlagos", ráadásul nagyon hasonlít egy ismert íróra. Aztán simán lehet álnév, csak valami, amit rá tudtak írni a borítóra.

Belül a könyvben nincs semmi megjelölés az eredetivel kapcsolatban? Kiadó vagy bármi?

tegnap 22:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Nincs, de keress rá, hát magyarul fent van, nehogy már angolul ne legyen róla pár sor. 😃
tegnap 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is keresem neked, de eddig sikertelenül :/

A magyar példányban mik vannak a fordító/szerző/szerkesztő stb részen?

tegnap 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Ohh közben ezt találtam:

[link]

#4 voltam

tegnap 22:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Az illusztrátor nevét se lehet megtalálni sehol 😂

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a könyv kamu. Mármint magyarok csinálták és beadták, hogy angol. Láttunk már ilyet.

tegnap 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Így az első találatban utal rá hogy magyar, nem nyitottam meg, csak ott írja az eredeti címet meg pár infót.

#4 #5 voltam

tegnap 22:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Kössz, valóban kamu 😂😆😆

Ezt nem hiszem el 🤡

tegnap 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Volt már rá példa, hogy a fordítóként megjelent személy a tulajdonképpeni író. Jack O'Brian, úgy tűnik, Dörnyei álneve, ezért nem találod.

[link]

[link]

tegnap 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!