Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Abigél: vélemény a kiközösítés...

Abigél: vélemény a kiközösítésről?

Figyelt kérdés
Jelenleg az Abigél című könyvet olvasom, körülbelül a felénél járok, és egyszerűen kinyílik a bicska az osztály viselkedésétől Ginával szemben. Feltételezem, hogy lesz még jobb az osztály kapcsolata (ne spoilerezzétek el, köszi!), de nem tudom hogy én ettől függetlenül meg akarom kedvelni őket.

tegnap 07:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szuper könyv. :) Direkt van így írva. Minél jobban átéled, annál nagyobb lesz a katarzis a végefelé.
tegnap 09:33
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem igazad van. Ma mar erzelmi bantalmazasnak neveznenk ezt, igaz, Szabo Magda 1970-ben irta a regenyt.

Az a velemenyem, hogy el van tulozva, tul van feszitve es nem teljesen hiheto. Ilyesmi nem nagyon van, hogy ilyet egy csoport 15 eves gyerek ilyen sokaig es durvan kepes konzekvensen megcsinalni. Inkabb olyankor, ha van egy vezeregyenisege a csoportnak, akitol a tobbiek felnek, es aki az ertelmi szerzoje ennek az agyremnek. Ez egy iroi fogas, hogy az idegeinket (es Gina idegeit) szetcincalja, annal nagyobbat szol majd a "katarzis".

Nem tudom, hany eves vagy, de orulok, hogy feltunik neked.

Meg annyit, hogy ez egy 13+ eveseknek szolo ifjusagi regeny, egy "klise temaval". Miszerint van egy bentlakasos iskola (intezet), szigoru szabalyokkal es nevelesi elvekkel, ahova egy "uj lany" erkezik, aki korabban "normal" iskolaba jart. Valami csaladi ugy miatt kerul oda, o nem akarja, a szulok eroltetik, o tiltakozik. Amikor megerkezik, konfliktusba kerul az iskolaval, a szabalyokkal, a tanarokkal, az osztalytarsaival, es innen aztan kialakul valami cselekmeny. Az ilyen zart intezmenyekben jatszodo regenyek sok fiatal lanynak tetszenek. Ebben a regenyben az az egyedi, hogy a II. vilaghaboruban jatszodik, annak minden feszultsegevel.

Abban is igazad van szerintem, hogy ezek utan nehéz elképzelni, hogy Gina még egyszer meg tudjon bízni a tobbi lányban, de majd meglátod.

tegnap 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!