Ha szinte soha nem értek egyet a többségi véleménnyel akkor hasonuljak meg inkább,vagy vállaljam a kiközösítést?
Állj ki a véleményed mellett, ha szentül hiszed, hogy neked van igazad, de gondolkodj el rajta, hogy biztos mindig te gondolod-e jól, ha az mindig szembemegy a többségi véleménnyel. Próbálj elgondolkodni a többségi vélemény érvei mellett is, hátha nem mindig ők tévednek.
(4)
6# ezek nem jól gondolom nem jól gondolom dolog, inkább ízlés. Pl felengedik az allatot az ágyra vagy nem. Most akkor én rossz vagyok mert én nem? Nem hinném
Ilyenekre gondoltam
Ja, ezt nem mondtad. Azt hittem ilyen világnézeti dolgokról, politikáról, vallásról, egészségühyi kérdésekről meg stb., ilyesmiről van szó, nem pedig ilyen hétköznapi, konkrét, mindennapi cselekményekről.
Hát, ez az állatos kérdés jó kérdés. Hmmmm... Nem gondolnám, hogy valaki rossz ember lenne pusztán amiatt, mert nem szereti az állatokat az ágyában vagy a lakásban. Ez inkább rendszeretet, tisztaságszeretet kérdése. Van akinek pl. simán belefér a kutya- macskaszőr a lakásban, másnak meg nem. Én sem kedvelem a lakásban. Az állatokat nagyon szeretem, de a lakásban úgy akarok élni, hogy az nekem legyen kényelmes (állatszőr és alomszag mentes), ne pedig az állatoknak. Nálunk a kompromisszumos megoldás: lakásban "szabadon tartott állat" nincs, pl. kutya és macska, de "fogságban tartott állat" (nem én találtam ki, így hívják őket) lehet. Pl. hörcsög vagy akváriumi halak. Aminek nincs túl nagy szaga, mint pl. a macskaalomnak vagy a büdibb kutyáknak. Meg ami nem szőröz össze mindent. Te is köss kompromisszumot velük. Ők is engedjenek, te is engedj. Kutya-macska nem mehet fel az ágyra, legyen kijelölt helyük a lakásban, ameddig bejöhetnek a lakásba, pl. az előszobába vagy egy használaton kívüli szobába még oké, de pl. a nappaliba meg a hálószobába már nem. Pláne az ágyakra nem. Valami ilyesmi. Vagy legyenek kisebb állataitok, akvárium, terrárium stb., amik nem szagosak, nem szőrösek.
(4)
Nyilván állj ki a véleményed mellett és vállald. Ez azt jelenti, hogy nem jó közegben vagy. Ők felengedik a kutyát, te nem. Nincs ezzel, csak nem egymást keresik. Ilyenkor nem veled van a probléma, hanem a sorral. Olyan értelemben, hogy nem a te sorod.
De ez az élet minden területére igaz. Mégis a legtöbben meg akarják változtatni a sort. Nem lehet. Egy élet rámehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!