Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a címe ennek a könyvnek?

Mi a címe ennek a könyvnek?

Figyelt kérdés

Egy társasházról és annak a lakóiról szólt, inkább képregényszerű volt, minden oldalon egy keresztmetszeti képpel a házról, megmutatva, hogy mi történik az egyes lakásokban és az utcán egy tél során, vagy lehet hogy kifejezetten a karácsonyi-újévi időszakban. Gyakorlatilag csak nagyon laza cselekménye volt, de lehet hogy nem is volt neki semmilyen, elsősorban inkább tényleg csak mindenféle slice of life pillanatok, hasonlított a böngészős gyerekkönyvekre, de volt benne szöveg. Az egész nagyon könnyed hangvételű, humoros volt.

Valamikor a szocializmus alatt adták ki, mert emlékszem egy olyan képre hogy a ház aljában a zöldségesnél télen kint van a "van banán" tábla és hosszú sorban állnak az emberek. De lehet, hogy narancs volt.

Sok jellegzetes karakter és emlékezetes idézet bukkant fel benne, ilyenekre emlékszem, hogy:

- két fiútestvér akik az asztal alatt eszik a bejglit, igazságosan megosztozva az ízeken ("Én eszem mákosat, te eszel diósat", pár oldallal később: "Most én eszem diósat, te eszel mákosat")

- egy kislány aki néha kicsit irigykedve panaszkodik az anyukájának egy másik ismerős gyerekről (karácsony előtt: "A Bucsi tavaly magnót kapott!"; síszezonban: "A Bucsi a Tátrába megy!")

- a tetőtérben galambok laktak

- két nő akik néha az utcán sétálva pletykálnak ("Mondtam a fiamnak: nincs pénzem. Mire ő: akkor vegyél pénzt a boltban.")

- dundi néni aki sütit eszik ("Nem eszem, csak csipegetem.")

Gyerekként nagyon sokat olvasgattuk ezt a könyvet aztán egyszer csak eltűnt, kíváncsi vagyok, hogy más is találkozott-e vele és fellelhető-e bárhol.

ma 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Kristóf Attila - A ​ház (1984)?

[link]

ma 13:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem ez sajnos, kifejezetten képes gyerekkönyv volt.
ma 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!