Hogyan kezdenének neki egy ilyen könyvnek?
Ezt a könyvet mai szemmel, mai történésekkel, felfogással írnám meg, fantasy-val keverve. Főszerepben egy sárkánylány lenne, aki a mai társadalom része lenne, emberi alakban próbálna egy sárkánysíp nevű ősi tárgyat megtalálni, hogy a sárkányok örök nyugalomra tudjanak térni, ezzel úgymond megakadályozná a Föld szó szerinti összeomlását. ( természeti katasztrófák formájában a Sárkányok ereje fokozatosan pusztítaná a földet, rontaná az emberi lelkeket, mik valljuk be, amúgy is embertelen néhányunknál.)
Tudnátok nekem ötleteket adni, mivel tudnám ezt megvalósítani, hogy érthető, érdekes legyen?
Egyáltalán megérné időt fektetni bele? Hobbi szinten írok, semmi komoly, de ezt szeretném megvalósítani.
1 találd ki mi lesz a könyv végén. Önmagában ebből a történetből több könyvet lehet írni
2 legyen egy negatív karakter
3 dolgozd ki a főbb karakterek személyiségeit. Ez befolyásolhatja a történet
A szerződést átküldtem; áraimból nem engedek.
Jussunk fel együtt a csúcsra!
"Hogyan kezdenének neki?"
Írd le mi történik a lehető legegyszerűbben. Aztán ezt töltsd ki, gazdagítsd, nézz utánna, írd át, bétáztasd, írd át újra, stb.
Sok módszer van, én vizuális típus vagyok.
Ha te is, készíts ábrákat, diagrammokat, listázz információkat pontról pontra, keress fotókat, zenéket.
Mint amikor a detektívek próbálnak megoldani egy ügyet, parafa táblára. Így minden szem előtt lesz.
"Tudnátok nekem ötleteket adni, mivel tudnám ezt megvalósítani, hogy érthető, érdekes legyen?"
Úgy érted hogyan írd meg? Ami kézre áll. Ha tudsz rajzolni, képregény. Ha inkább verses típus vagy, ballada. Ha az egyik nem megy, próbáld a másikat.
"Egyáltalán megérné időt fektetni bele?"
Megéri a barátaidnak sütni sütit? Megéri elmenni táncolni? Megéri kimenni a hegyre és megnézni a naplementét?
Valszeg nem ebből fogsz meggazdagodni, anyagilag lehet inkább viszi a pénzt mint hozza. De ha neked boldogságot okoz, akkor igen, megéri.
Ha ennyire nem megy az írás, akkor szerintem még most fejezd be...
Másoktól kérdezed, hogyan kezdj neki. ChatGPT-vel csináltatsz karaktereket, háttérvilágot, cselekményt. Miért olyan rohadt nehéz egyeseknek leülni és gondolkodni kicsit? Ennyire haldoklik a kreativitás a társadalmunkban? Azt nem szeretnéd, hogy esetleg valaki helyetted írja meg az egész regényt, a háttérvilágot, majd csak írja rá a nevedet a borítóra?
Úgy írd, ahogy neked kényelmes. Én például fogtam magam, és leírtam egy random jelenetet. Ami amúgy a 14. fejezet egy része volt.
Magára az írásra konkrétabb tippek:
De a lényeg, hogy tudd, hogy mit akarsz írni. A történetnek meg legyen egy eleje, egy közepe és egy vége. Amúgy egy kifejezetten negatív karakter sem feltétlenül kell bele.
Publikálni viszont még pár hónapig ne kezdj el. Fantasy történetnél, amíg nincs teljesen körvonalazódva a világ felépítése, túl sok minden ki kell javítani az akár már kész fejezetekben.
#5 lassan már elég lesz a szavakat bediktalni a telefonba és a telefon egy könyvet kanyarit belőle
Már az is írni akar aki nem tud csak mert van egy jó ötlete
Megírni már nem tudja, hiába erolkodik.
Anno 20 éve én füzetekbe, tollal írtam magamnak.
Meg véletlenül sem voltak jók, nem is olvasta senki őket, nem engedtem
Szerencsére nem lehetett(vagy csak nem tudtam rola)közzé tenni semmiféle wattpadon.
Most már minden szar megtalálható a neten, mindenki író.
5
Szellemírónak lenni egy külön szakma, csak hogy tudd... Az meg bőven a ChatGPT vagy a Gyakori előtt létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!