Miért zavarja az embereket ha valaki sokat olvas? Többi lent.
Sok könyves facebook csoportban vagyok tag, mert szeretem a véleményeket és ajánlásokat olvasni. Én nem posztolok, inkább csendes megfigyelő vagyok.
Most így az évvégével sokan írtak összegzést és azt, hogy ki hány könyvet olvasott el amit én pl szintén szívesen olvastam és válogattam magamnak össze jobbnál jobbnak tűnő könyvcímeket. A kommentszekció viszont valami brutális, sokan kiléptek a csoportokból emiatt és nem tudom megérteni az okát.
"3. Az adott kommentek egy fiatal lánynál voltak, 60 körüli könyvről volt szó."
Már meg ne sértődj, de aki sokat olvas, az jó eséllyel nem ír ki ilyen zagyva, értelmezhetetlen, információhiányos kérdést. de akár tévedhetek is.
Évi 60 könyv az sok? Ezt csak az tartja soknak, aki nem szeret olvasni. Kamaszként heti 2-3 könyvet olvastam, a seregben volt hogy napi 1 könyv volt az átlagom. Évi 60 könyvet az tart soknak, aki egész nap a telefonját bűvöli.
Én folyamatosan olvasok és évi 20-30 szokott lenni. A 60 nem extrém, bár nem is általános.
Viszont egy könyvcsoportban szerintem nem kellett volna ennyire meglepődni ezen.
"60 könyv az havi 5. Szerintem csak ilyen limonádé modern regényekből reális"
Nyilván nem a "Háború és béke" kategóriára kell gondolni - de nem is csak ilyent olvas az ember. Pld Michel Houellebecq: A harcmező kiterjesztése című könyvét konkrétan egy szombaton olvastam végig ( 173 oldal), és vissza tudom mondani a történetet, napokig agyaltam is rajta, és nagyon messze van a "limonádé regénytől". De én speciel több könyvet olvasok párhuzamosan. Van amit utazás közben, van amit a kádban, és van amit "bekuckózva"... Amíg pld. Norfolk Lampriere-lexionát olvastam, párhuzamosan legalább tucatnyi könnyedebb művet is elolvastam. A "limonádé regény" nem számít olvasásnak? Egy Rejtő, Karinthy, Wodeouse, C. Moore, King, etc. regény elolvasása nem olvasás?
13. Nem sértődtem meg, de 10 éve olvasok rendszeresen, idén 111 könyvet olvastam el úgyhogy a megállapításod helytelen.:)
14. Igen és ezzel szerintem nincs is baj. Én szeretem a “limonádé modern” könyveket, ezek kapcsolnak ki.
#17 te is posztoltal ott, láttam, írtad hogy 100 könyv volt a cél, de 111-et sikerült elolvasni
Mire jó ez a kérdés?
Semmi de semmi értelme amúgy.
"13. Nem sértődtem meg, de 10 éve olvasok rendszeresen, idén 111 könyvet olvastam el úgyhogy a megállapításod helytelen.:)"
Erősen kétlem hogy egy nap alatt 111 könyvet olvastál volna el. :-D
De komolyan: én nem állapítottam meg semmi mindenkire érvényes igazságot. Egyszerűen azt írtam, hogy aki sokat olvas, az jó eséllyel tud érthetően, lényegre törően fogalmazni egy kérdés kiírásánál. Nem azt írtam hogy ez mindenkire igaz.
Nem a 13 vagyok de igaza van.
Volt olyan évem kamaszkoromban amikor ütötte a 170-et az évi elolvasott könyvek száma.
12 éves koromtól olvasok rendszeresen, most 33 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!