Reni éveken keresztül fut egy olyan srác után, akiről kB semmit nem tud. Mindezt úgy, hogy állítólag ő az osztály egyik legeszesebb tagja.
Az álompasi és a sleppje elvileg a jófiúk a történetben, mégis simán tolják a bullyinget.
Virág 'cuki', meg minden, de nem létezik, hogy a való életben valaki ennyire sötét legyen.
Reni és az apukája 18 éven át nem mondták el az anyukának, hogy nem tud főzni, erre Reni a 8/2 végén simán odaadja a naplóját az anyjának, amiből ugye kiderül minden.
Reni és Cortez a való életben nem jöttek volna össze. Cortez Renit unalmas strébernek, Reni Cortezt üresfejű menőzős fiúnak gondolta volna.
Elvileg ez egy napló, mégis minden beszélgetés szóról szóra van idézve.
Reni folyton bőg, pedig ha belegondolsz, álomélete van.
Kingát agyon dicsérik, hogy milyen jó fej, meg milyen empatikus, miközben támogatja mások megalázását és kiközösítését az iskolában.
Ez egy valamennyire színvonalas iskola, mégis felvettek olyan diákokat, mint Virág, vagy Zsolti, ráadásul a tanárok sem túl jók.
Ha Arnold tényleg zseni, akkor miért az SzJG-be ment, amikor nyilván bármelyik színvonalasabb suliba is felvették volna. (Ez kicsit ellentmond az előző állításnak, de igaz.)
Elnézést, ha ugyanazt írtam, mint valamelyik válaszoló, nem olvastam el a kommenteket!
-Tizedikben, amikor feszültségek voltak Arnolddal, második félévben képtelenség, hogy Virág nem tudta elmondani Reninek, hogy Cortez mit érez iránta annak ellenére, hogy állítólagos legjobb barátnők. Inkább végignézte a szenvedést.
Azt is borzasztó zavarónak tartottam, hogy valahányszor bele kezdett Virág, hogy öö szerintem izé ezt azért csinálja Cortez, mert… Kinga bele avatkozott és mondta, hogy mit képzel magáról C
-Cortez nagyon féltékeny, de amikor Reni beszél Vikiről vagy más lányokról az már baj
-Én mindkettőjüket értelmesebbnek tartottam annál, hogy 2,5 évig szerencsétlenkedjenek
Csak úgy viccből fogta meg Cortez a kezét a Balatonon vagy a moziban? Azért ez jelent valamit, legalább annyit, hogy tetszik neki.
A könyv végén, amikor belökték osztálykiránduláson Renit a medencèbe, mert olyan sok mindent elcseszett(pontos idézést nem tudok)
És Cortez? Őt nem kell hibáztatni…
-Hogy van az, hogy mindenki észrevette, hogy Reni fülig szerelmes, csak éppen ő nem? Reni rengetegszer nézte, stb
-A kitalált barátok. Miért találták volna ki, csak azért, hogy nemet mondjon Corteznek? Legalabb is C ezt hitte, de igy utolag visszagondolva nem is volt Reninek oka arra,hogy igennt mondjon, mert egy nyaklanc nem jelent semmit. Azert mindkettojuknek erettebben kellett volna visekednie…
-Es ami meg eszembe jut az Reni ertetlensege
Nemcsak rajz oran, de a Cortezzel valo szituaciokba..,, ezt miert csinalta? Nem ertem? Miert nez mindenki igy ram stb”
Azert tobb felfogasa is lehetett volna
Pl ,, Cortez nagyon duhos volt de nem tudom miert” stb
(Nem pontos idezesek)
-Reni és az apja sokat futottak egymásba esténként, mikor a hűtőből, egyéb helyekről próbáltak valami ehetőt összeszedni. Az anyukának nem tűnt fel, hogy sok étel hiányzik innen-onnan?
-Virág folyamatosan butul a könyvek végére. Sőt.. mintha mentálisan fejlődne visszafelé.
-Az utolsó osztálykirándulás alkalmával, mikor Renit a medencébe lökik, mindenért őt hibáztatják, Cortez-t illetően, holott C is hibás volt.
-Cortez megcsalta Vikit Renivel (szilveszteri csók), és ez látszólag rendben is volt, többek számára is.
-Ahhoz képest, hogy elit gimi, nem minden ottani diák és tanár van az elvárt szint felett. Ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de mintha Virágnál mondta volna valaki, hogy csak azért került be, mert annyira jó lett a franciája (ha nem így volt, akkor sztornó és bocsi). Viszont akkor valami nagyon átlagon felülit kellett volna produkálnia, amivel fel tudta volna húzni a többi felvételi részt.
-Kingát empatikusként emlegetik, holott nagyon nem az, és az érzelmi intelligenciája sem lehet valami magas. Támogatja a nem épp egészséges rivalizálást az "a-sok vs. b-sek" közt, Karcsit is piszkálja, és nem lép közbe, amikor eldurvulnak a dolgok.
-Szegény Karcsi konkrétan bullying áldozata, és senki nem tesz ez ellen, csak nevetnek általában, mert "vicces". Pedig pl. a biciklifék tönkretétele (elvágása?) tragédiával is végződhetett volna.
-A legtöbb karakter 2D-s, és/vagy sztereotípiák halmaza.
-A való életben nagyon csekély a valószínűsége annak, hogy két olyan ember összejön, mint amilyen Reni és C. Nincs sok átfedés az érdeklődési körök közt, az együtt töltött idejük is elég sokszor annyi volt, hogy C játszott, mellette meg Reni olvasott.
Valakinek érvelni akarsz, hogy miért logikátlan a könyv de lusta vagy elolvasni? :D
Mondjuk nem hibáztatlak, nekem se kellett volna.
Virág szerintem ADHD-s. Biztos kapott valami papírt, amivel plusz ponttal bejuthatott. Vagy látták a rajzos, művészeti eredményeit, meg azt, hogy anyucinak-apucinak nem üres a zsebe, így állni tudnak egy magániskolát.
Mondjuk azt, hogy mitől ennyire jó franciából, még mindig homály fedi.
Lehet, hogy van egy francia nagymamája, vagy már óvodába is francia nyelvűbe járatták, ezért nem magolás meg görcsölés volt neki a nyelvtanulás. Ez pedig nem IQ, sokkal inkább szerencse kérdése.
Azért ezt jobban kifejthették volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!