Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az alábbi írók, költők közül...

Az alábbi írók, költők közül ki tetszik nektek legjobban és miért?

Figyelt kérdés
A magyar érettségi 10 kötelező szerzője közül?

nov. 27. 14:12
A kérdező szavazást indított:
Ady Endre
Arany János
Babits Mihály
Herczeg Ferenc
József Attila
Jókai Mór
Kosztolányi Dezső
Mikszáth Kálmán
Petőfi Sándor
Vörösmarty Mihály
24 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kár, hogy nincs köztük Radnóti, én rá szavaznék.
nov. 27. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem Kosztolányit is, Ady-t is, a többieknek is vannak számomra gyönyörű művei, de ha egyet muszáj választani, akkor talán Jókai lenne az.

Nincs bajom a versekkel, de a regények közelebb állnak hozzám, a Jókai regényei pedig élvezhetően fordulatosak, és eltekintve a kicsit túlzásba vitt leírásoktól (amikhez nekem nincs mindig hangulatom, de max. átlapozom 😀), könnyen olvashatók számomra.

Amúgy mindig szerettem olvasni, magyarból is jó voltam, de Herczeg Ferencnek utána kellett olvasnom, szerintem soha nem hallottam róla 🫣 Mióta kötelező tananyag? Ennyire nem hagyott bennem mély nyomot, hogy teljesen kiesett, vagy létezik, hogy az én időmben még nem foglalkoztunk vele órán? 2004-ben érettségiztem...

nov. 27. 14:55
 3/10 A kérdező kommentje:
2020 óta kötelező érettségi tétel
nov. 27. 15:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2: nek: Herczeg Ferenc igen friss "kedvenc", azért nincs meg. Szerintem egy erősen közepes tehetségű, ámbár a maga korában agyonsztárolt író volt. (Van érdekes könyve, de sokkal jobbak vannak másoknak.)
nov. 27. 16:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen totál LEHETETLENSÉG ilyen nagyszerű listából kiválasztani egyet, amikor mindegyik óriási (kivéve Herczeg) a maga nemében, korában, műfajában.

A művészet nem rangsorolható (legfeljebb kiemelkedő, átlagos és silány kategóriába), de a kiemelkedők mind egyenrangúak.

A felsorolt 10-ből 9 mind ÓRIÁS volt.

nov. 27. 16:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Arany János. A balladáinak nagy rajongója vagyok!

Őt követi szorosan József Attila, több olyan verse is van, ami sokat adott érzelmileg.

nov. 28. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
+1 Arany Jánosra, szintén a balladái miatt.
nov. 28. 19:20
 8/10 anonim ***** válasza:
30%
Herczeg 2024-től lett kötelező. Egyébként én azt húztam, szerintem jó kis tétel volt. Sokkal jobb, mint a depresszív József Attila meg Jókai könyvenkénti 100 mellékszereplője.
dec. 2. 18:03
 9/10 gungasam ***** válasza:
100%
Mindegyik tetszik de Petőfit ismerem a legjobban és úgy vélem ő érdemli a legnagyobb tiszteletet a fiatalsága okán. Kevés ideje volt alkotni mégis a legnagyobbak közé emelkedett...Tetszik a népiessége, egyszerűsége, jó érthetősége...
dec. 2. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Én Mikszáthot szeretem közźlük a legjobban, mert nagyon szövevényes, és szerintem magyon humoros is. :))
dec. 13. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!