Az alábbi írók, költők közül ki tetszik nektek legjobban és miért?
Szeretem Kosztolányit is, Ady-t is, a többieknek is vannak számomra gyönyörű művei, de ha egyet muszáj választani, akkor talán Jókai lenne az.
Nincs bajom a versekkel, de a regények közelebb állnak hozzám, a Jókai regényei pedig élvezhetően fordulatosak, és eltekintve a kicsit túlzásba vitt leírásoktól (amikhez nekem nincs mindig hangulatom, de max. átlapozom 😀), könnyen olvashatók számomra.
Amúgy mindig szerettem olvasni, magyarból is jó voltam, de Herczeg Ferencnek utána kellett olvasnom, szerintem soha nem hallottam róla 🫣 Mióta kötelező tananyag? Ennyire nem hagyott bennem mély nyomot, hogy teljesen kiesett, vagy létezik, hogy az én időmben még nem foglalkoztunk vele órán? 2004-ben érettségiztem...
Természetesen totál LEHETETLENSÉG ilyen nagyszerű listából kiválasztani egyet, amikor mindegyik óriási (kivéve Herczeg) a maga nemében, korában, műfajában.
A művészet nem rangsorolható (legfeljebb kiemelkedő, átlagos és silány kategóriába), de a kiemelkedők mind egyenrangúak.
A felsorolt 10-ből 9 mind ÓRIÁS volt.
Arany János. A balladáinak nagy rajongója vagyok!
Őt követi szorosan József Attila, több olyan verse is van, ami sokat adott érzelmileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!