Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik volt az a klasszikus,...

Melyik volt az a klasszikus, ami nem nyerte el a tetszéseket?

Figyelt kérdés
Melyek voltak azok a könyvek, amik az alap műveltségbe tartoznak, sokat hallottatok róla, de amikor elolvastátok mégse értettétek mire ez a felhajtás?

nov. 13. 21:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

A kötelezők közül egyiknél sem értettem, hogy mi olyan nagy szám bennük, hogy tanítani kelljen őket. Az átváltozást szerettem, de a többit még kifejezetten utáltam is.

Annyi élvezetes régi könyv lenne, de azokat még csak meg sem említették, helyettük meg olyanokkal kellett foglalkozni, amitől max csak megutálta valaki az olvasást.

nov. 13. 21:54
 2/18 anonim ***** válasza:
86%

Légy jó mindhalálig.

A főszereplőnek nagyon taszító karaktere volt, egy gyáva kis sunyikukac, aki titokban mindenkinél magasabb rendűnek hiszi magát, pedig erkölcsileg semmivel sincs feljebb, lazán hazudik ha úgy kivánja az érdeke, és sokszor csak az tartja vissza a helytelen cselekedetektől, hogy gyenge testű és végletekig konfliktuskerülő. Ami még hagyján, de közben az írótól kezdve a tankönyveken keresztül a tanárokig mindenki igyekezett őt ártatlan kis báránynak beállítani.

nov. 13. 22:01
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

Candide. Volt szerencsém a kamasszal is végig kínlódni. Pedig olyan boldog volt amikor egyik-másik karakter kikerült a képből :D

Anna Karenina. Rettenetesen irritáló karakter.

Sorstalanság. Értem én, megrázó, meg soha többet, de a Nobel díjat kicsit erősnek tartom. Csak a téma és a személyes érintettség szerintem.

nov. 13. 22:43
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A kötelezők 95%-a.

Amúgy meg Márquez. Pedig több regényét is vegigkinlodtam:(

nov. 13. 22:53
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
A kőszívű ember fiai
nov. 13. 23:40
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
A köszivü ember fiai, Az arany ember és a Legyek ura amit az életbe nem olvastam el. Belekezdtem mind a háromba, de nem fogott meg egyik sem, hogy sikerüljön folytatni, befejezni. Érdekes módon az Édes Annát elsőre sikerült elolvasni. (az Árvácskát tavasszal olvastam, hát, most már értem, miért gyújtja fel a házat...)
nov. 14. 04:30
 7/18 anonim ***** válasza:
67%
Jókai Mór regényei
nov. 14. 09:44
 8/18 anonim ***** válasza:
74%

Zabhegyező. Rettenetesen idegesített a főszereplő. :D

Pál Utcai Fiúk. Vidéki gyerekként felfogni nem tudtam, minek verekedni egy telekért ahol lehet labdázni, nekem az volt a normális hogy a falu szélén ott a végtelen mező, minden környékbeli gyerek bőven elfér egymástól, marhaság lenne ezen verekedni.

A kötelezők legnagyobb részét nem szerettem amúgy, de ez a kettő kifejezetten idegesített.

nov. 14. 10:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért a legtöbb gyereknek átmegy, hogy nagyvárosban nem úgy néznek ki a telekviszonyok, mint faluhelyen.
nov. 14. 11:01
 10/18 anonim ***** válasza:
89%
Egri csillagok. Az egyetlen kötelező amit képtelen voltam végig olvasni, pedig akkoriban nagyon szerettem olvasni és szerettem a könnyed műveket. De valahol baromi vontatott és unalmas.
nov. 14. 11:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!