Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Meg éri új történetbe kezdeni,...

Meg éri új történetbe kezdeni, ha az előző három sincs kész?

Figyelt kérdés

Gondolom a többség válasza "nem" lesz, de azért tennék egy próbát.

Már három történetembe kezdtem bele, de egyiket sem tudom befejezni jelenleg ötlethiány miatt. Viszont a mostani történetemhez viszonylag sok ötletem van, ezért gondoltam hogy elkezdeném.

Volt már így valaki, aki jártas vagy kevésbé jártas az írásban?

okt. 25. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Írj. Ki tudja mi lesz belőle.

Minden művészet ilyen, néha csak 10 közül 3 lesz befejezve, és 1 lesz vállalható.

okt. 25. 15:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A kreatív munka olyan, mint az alvás: nem megy parancsszóra.

Ha úgy érzed, hogy tudnál valami mást írni, írd azt.

Én direkt ezért terveztem részben epizódikusra a regényemet. Most a 18-22-es fejezeteket írom, de ezek után egészen 40-ig már rég készen vannak. Ami a fejemben volt, azt leírtam, s mivel csak lazán kapcsolódnak egymáshoz a részek, simán meg tudott születni egy későbbi, még az előtt, hogy tudtam volna, hogy pontosan mi lesz előtte.

okt. 25. 16:07
 3/8 A kérdező kommentje:

Nahát! Ez nagyon jó ötlet, kedves #2 válaszoló! Pont ezzel a problémával küzdök. A fejemben van pár nagyon jó rész, de kapcsolni a jelenlegi ponttal nem tudnám még, és messze is tart tőle, hogy oda érjek.

Én is le fogom írni a részeket és próbálom csatolni a pontokat a későbbiekben. :D

Köszönöm! :)

okt. 25. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom, hogy vezesd valahol (pl Excel), hogy éppen hol/mikor mi játszódik/játszódhatna. Én csináltam olyat, hogy egy fejezetet teljesen átcsoportosítottam máshova, és csak az akkor történtekről volt elnevezve a kórház abban a fejezetben, ahova eredetileg szántam volna. Vagy a most írt részeknek ki volt hagyva a hely. Azt tudtam, hogy Észak-Amerika lesz a helyszín, időben meg valahol 1700-1745 között. Mert ez az a hézag, ahova nem tudtam mit írni.

Ezt én tökéletesen alkalmazom, és tökéletesen működik minden olyanban, ami legalább részben epizódikus, de egy slow burn szerelmi regényhez azért nem ajánlom.

Nekem csak egy főszereplőm van, és mivel vámpír, a fejezeteken belül is van lazán pár év időbeli kihagyás, nemhogy a fejezetek közt. Ráadásul nálam az szorielem is, hogy a 15. fejezetben történtek után már neki is van egy olyan gondolata, hogy nem bírja, hogy folyton folyvást elölről kell kezdjen mindent, és mindig csak meghalnak mások körülötte. Ennek fényében meg a következő 15 fejezet úgy van felépítve, hogy már nem is annyira független kis vándor mint addig. Az utolsó 15-nél meg már rendes stabil élete van, ami bár a történéseket nézve még epizódikus, de túlságosan összefügg minden mindennel, hogy össze-vissza írhassam.

okt. 25. 17:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút megéri, azt is csinálhatod, hogy meg próbálod a mostani ötletedet a meglévők be beilleszteni. Minél többet írsz annál jobb és kreatívabb lesz a könyved. Sok sikert :)
nov. 2. 01:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, előbb novellákkal kellene kísérletezni, és azokon megtanulni írni.
nov. 3. 10:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is teljesen normális. Én egyszerre, volt, hogy öt regényen dolgoztam. :]

Szóval hajrá, ne bizonytalanítson el, ha úgy érzed, más a tempód, mint a "többieké".

Vannak írók, akiknek például nyolc év kellett életük regényének, mások meg egy tél alatt megcsinálták. Haladj a saját tempódban, a kedved szerint. Csináld azt, amit jónak érzel.

nov. 3. 11:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ és segítséget. :D
nov. 3. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!