Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik könyvkiadónál érdemes...

Melyik könyvkiadónál érdemes próbálkozni íróként?

Figyelt kérdés
Több mint 10 éve foglalkozom hobbiszinten írással, és közben folyamatosan fejlesztettem magam. Van egy regényem, amit sokszori átdolgozás után mostanra szívesen elküldenék néhány kiadónak. Nem szerzői kiadót keresek, hiszen ha egy kiadó nem lát benne lehetőséget, valószínűleg kiadásra sem érdemes. Hova érdemes elküldeni?

okt. 21. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
General Press? Nekik vannak magyar íróik, és fogadnak is kéziratokat. Csak nézd meg az oldalon, hogy a te írásod beleesik-e valamelyik általuk preferált zsánerbe.
okt. 21. 22:50
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

Ha van sok pènzed, akkir szinte bárhovs viheted. Ha abban bízol, hogy te kapsz pénzt, akkor sehova. 76 óta vagyok a szakmában. Jelenleg ez van.

Nemrégiben megjelent egy kötetem. 660 ezer forintot kellett volna fizetnem.

Egy osztrák barátom kiadta, és elèg szép összeget kaptam.

okt. 21. 23:20
 13/17 Katona Dius ***** válasza:
91%
Kedves kérdező, hadd cáfoljalak meg. Könyvtárban dolgozok és rengeteg fiatal (gyerektől tinédzserig) jár be. Az utóbbi 3-4 évben egyre nagyobb a látogatottság a fiatalok részéről. És most nem azokra célzok, akik találkahelynek használják a könyvtárat, hanem akik kölcsönöznek is. Én is meg szoktam lepődni, de megmondom őszintén, jó látni.
okt. 22. 23:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kioktatás, bátorítás: az hogy a kiadó nem lát benne lehetőséget, nem feltétlenül jelenti, hogy kiadásra sem érdemes. A Harry Pottert és az Eragont is lepattintotta rengeteg kiadó, mégis elég nagyot ment mindkettő.

Egy kiadó mindig a pénzre megy: nem szeretik a noname szerzőket, mert kockázatos, gyakran bele se néznek a kéziratba. Akik nem önköltségen adatják ki az első könyvüket, jellemzően szereztek már némi renomét irodalmi pályázatokon, magazinokban megjelent munkákkal, vagy ismerősük van a kiadónál, esetleg ők maguk kiadóban dolgoznak (kolléga művét vagy kolléga kérésére ismerős művét szívességből el szokták olvasni).

okt. 23. 10:25
 15/17 A kérdező kommentje:
13-as jó ezt olvasni
okt. 23. 14:43
 16/17 A kérdező kommentje:
14-es: ezt én is így gondolom. Ismeretlen szerzőnek valami nagyon különlegeset kell letennie az asztalra, különben a kiadó nem lát benne pénzt.
okt. 23. 14:46
 17/17 b1812567 ***** válasza:
100%

Jelenleg a gazdaság nincs túl jó helyzetben, ez az eladásokon is erősen látszik. A nyomdai költségek is nagyot nőttek az elmúlt években, az embereknek is kevesebb elköltendő pénze maradt.

A kiadók kevésbé kockáztatnak, és főleg nem vállalnak be biztosan veszteséget termelő dolgokat. Márpedig egy ismeretlen, első kötetes szerző szinte biztosan csak viszi a pénzt, majd talán a második, harmadik kötettől lesz nyereséges.

Ehhez jön még a könyvpiacon történt átrendeződések, mint pl. az egyik terjesztő-kiadó bedőlése.

Az állami beavatkozások sem igen segítik a piacot.

Na, ezért nem nagyon látni mostanság új, magyar szerzőt debütálni. Inkább választanak itthon vagy külföldön már befutott köteteket.

okt. 25. 21:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!