Melyik könyvkiadónál érdemes próbálkozni íróként?
A kéziratom egy lélektani dráma, ami a Balatonon játszódik.
Nézegettem már a kiadók honlapjait, de igazából nem találtam olyat, ami külön említi, hogy fogad kéziratot (és van a bármit kiad, ha fizeted típus).
Nem baj, ha nem említik külön, ha egyébként adnak ki magyar szerzőt és a profiljukba illik az írásod.
De azt tudnod kell, hogy most nagyon kicsi az esélye, hogy új, első kötetes magyar szerző megjelenjen.
3-as... Hogyhogy "most" nagyon kicsi az esélye? Mi történik a világunkban, hogy most nehezebben mehetne, mint eleve...
(Bocsánat, nem mozgok ilyen irodalmi körökben, kíváncsi vagyok, hogy mire vcélzol:)
A könyvguru is ilyen szerzői kiadásos förmedvény. A szerzői hozzájárulás alatt írnak róla.
"a leadott dokumentumok alapján pár nap alatt döntünk a kiadhatóságról"
5-ös: szerintem arra gondolt a válaszoló, hogy...
1. egyre kevesebben olvasnak, pláne a fiatalok
2. a könyvkiadás annyira költséges manapság, hogy a kiadóknak kockázatos (+ a magyar állam sem támogatja a kiadókat, ha a propaganda célzatú könyveket nem számítjuk)
3. magyar nyelven íródott könyvre eleve kicsi a célközönség
7
"egyre kevesebben olvasnak, pláne a fiatalok"
Ezt a hülyeséget honnan veszed?
5, Az árkötöttségi törvény kifejezésre keress rá, ha behatóbban érdekel a dolog.
Dióhéjban, állambácsi éppen azon van, hogy teljesen tönkretegye és ellehetetlenítse a magyar könyvpiacot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!