Michael J. Sullivan - Az Első Birodalom Legendái sorozat vélemények?
Figyelt kérdés
Érdemes elolvasni? Látom, hogy szép hosszú sorozat, kérdés, hogy milyen minőségű fantasy.okt. 18. 13:14
1/8 anonim válasza:
Én elég átlagosnak mondanám, szerettem, érdekes volt és izgalmas, de utólag nem hagyott bennem olyan mély nyomot (bár a lezáró kötetet még nem olvastam). Az írótól a Riyria-krónikák sorozat sokkal jobban tetszett. Az messze nem olyan kidolgozott, mint a későbbi könyvei, de sokkal szórakoztatóbb. Nekem az Első Birodalom Legendáiból nagyon hiányzott a humor, és az, hogy nincsenek benne igazán szerethető főszereplők, hanem sok szereplő között váltogat.
2/8 anonim válasza:
Még nem olvastam, de felkeltette az érdeklődésem.
Jónmagam, ha információt szeretnék könyvekről, akkor főként a Moly oldalon olvasgatok, kérdezek. Itt a GYIK-en kicsi az esélye, hogy belefusson a kérdésekbe olyan, aki olvasta az adott könyvet.
3/8 anonim válasza:
2-es vagyok. Beleolvasva az étékelésekbe a Moly oldalon, felmerült a kérdés, melyik sorozatot érdemes előbb elolvasni a Riyria-krónikákat vagy Az Első Birodalom Legendáit?
4/8 A kérdező kommentje:
Ahogy látom, ott jó értékeléseket kaptak a sorozat kötetei
okt. 20. 15:36
5/8 anonim válasza:
1-es vagyok. Sullivan műveit nagyjából az eredeti megjelenésük sorrendjében érdemes olvasni, tehát először a Riyria-krónikákat és utána az Első birodalom legendáit. A Riyria - A kezdetek sorozatot olvasnám harmadiknak, mert ez is tartalmaz pár utalást és apró részletet, ami csak a két másik sorozat után érthető teljesen.
6/8 A kérdező kommentje:
5-ös: Ezek szerint ezek kapcsolódó művek? Ugyanabban a világban játszódnak? Vannak közös szereplők is? Igazából arra vagyok kíváncsi, milyen szorosan kötődnek egymáshoz
okt. 20. 19:59
7/8 anonim válasza:
Igen, ezek mind ugyanabban a világban játszódnak és vannak közös szereplők. A Riyria-krónikák játszódik legkésőbb, ez két tolvaj kalandjairól szól. A Riyria - kezdetek ennek az előzménye, a két főszereplő ugyanaz, de az író később írta, ezért van benne pár utalás és spoiler, amiért mégis jobb ezt olvasni másodiknak. Az Első birodalom legendái is ugyanebben a világban játszódik, de pár ezer évvel korábban. De ez a mű is később született, mint a krónikák, és elspoilerezi gyakorlatilag a krónikák összes váratlan fordulatát, úgyhogy ezt is érdemes később olvasni annak ellenére, hogy időben korábban játszódik.
8/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez jópár hónapra ad olvasnivalót
okt. 21. 10:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!