Hagyományos vagy e könyv?
Imádok olvasni főleg a tabletemen és telefonomon szoktam play könyvekből szoktam vásárolni és letölteni a könyveket imádom hogy tökre helytakarékos. Viszont eossz a szemnek pl amikor órákig olvasok akkor a tabletezés után sokszor fáj a dejem és a szemem. Papír könyveket is imádok olvasni csak elég sok van, apámnak is van rengeteg így konkrét könyvtár a házunk. Ezért én inkább e könyveket szeretek olvasni.
Mi a véleményetek?
Az ebook olvasó kijelzője nem olan, mint egy telefon vagy tablet. Nekem attól egyáltalán nem fája szemem.
Amúgy én keverem a kettőt, felváltva olsaom ebookot (rendes olvasón) és papír könyveket. Szeretek könyveket venni és gyűjteni, viszont ebookból nagyobb a választék. Én próbálok új, indi íróknak is esélyt adni, találtam már így nagyon jókat, de nyilván őket nem egyszerű beszerezni, sőt, nem is mindnek van papír verziója.
Nagyjából a kérdésedben leírtak miatt döntenek az e-könyv mellett.
Mert nem foglalnak annyi helyet.
Könyvtár a zsebedben.
Persze egy meghitt otthonban azért van helye pár válogatott analógnak is.
Igen, az e-olvasonak sok elonye van, foleg, hogy nem tomi el a lakast a sok elolvasott konyv. Masik, hogy lehet a betumeretet szabalyozni, ami idos embereknek vagy gyengenlatoknak fontos, ha a papirkonyv tul apro betus. Illetve ha egy egy ágyban alvo par egy tagja alszik, a masiknak nem kell olvasolampat felkapcsolni az olvasashoz, es nem zavarjak egymast.
Ezzel egyutt, nekem tovabbra is a nyomtatott konyv az "igazi olvasas", mas az elmeny, az osszes macerajaval egyutt. Valahogy maskepp él az agyamban, nem jon elekronikus formaban olyan kozel. Egyeni kerdes, gondolom.
Nekem most már csak az e-book. E-Ink kijelzős, van háttérvilágítás, ami sárgás színű, szemkímélő, éjjeli lámpa nélkül lehet olvasni az ágyban. Az akksiját havonta töltöm kb. Mindig ott nyitja meg a könyvet, ahol abbahagytam. Kisebb és könnyebb mint egy könyv, állítható a betűméret, ami nekem azért jó, mert lassan romlik a szemem sajna. Bárhová megyek, nálam van a könyvtáram, régen egy nyaralás úgy nézett ki, hogy az egyik bőröndben könyvek, és tuti az maradt otthon, amit szívesen olvastam volna, ez így már nem probléma, azt olvasok amit akarok és akkor amikor akarok. Költözésnél felbecsülhetetlen :) Takarításnál szintén, nem kell évente kétszer port törölni órákig. Számomra kényelmesebb ágyban fekve olvasni.
Én könyvet nem az illat miatt veszek, a tartalma érdekel, és nyomdászként tudom, hogy az illat nem tart tovább pár hétnél.
Olcsóbbak is mint a papírkönyvek, bár lehetne olcsóbb is, ha szintén 5% áfával futna itthon is, mint az eu-ban amúgy.
A legkedvesebb könyveimet, amiknek a borítója is szép, és keménytáblásak, azok papír alapon is megvannak. Plusz lexikon, szótár, ilyesmik.
Jó olvasást mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!