Csak engem zavar, ha egy fantasyban van egy több száz/ezer éves lény (főszereplő férfi általában), aztán jön egy halandó (főszereplő nő általában), a férfi meglátja a nőt és rögtön úgy viselkedik, mint valami kiskamasz?
Rengeteg fantasy könyvet olvastam már, ez a kedvencem, és sokszor ábrázolják úgy a romantikus szálat, hogy hihető legyen, de a leggyakrabban mégis úgy van, ahogy fentebb írtam. Lehet én vagyok túl kukacoskodó, elfogadom, de egyszerűen az ilyen tönkre teszi az olvasás élményét. Amolyan: persze, elhiszem, több száz/ezer év és tudja fene mennyi nő után majd hirtelen talál egyet és átmegy szűz kamaszba...
Vagy csak én vagyok ennyire szőrszálhasogató?
A most divatos romantasy történetek nagyrésze szimplán new adult kategória, csak fantasy köntösbe bújtatva a divat kedvéért. A karakterek is ennek megfelelőek, és akik ezt a stílust kedvelik, azok pont ezt keresik, az "első komoly kapcsolat" életérzést, a többszázéves tündérúrtól függetlenül.
Itt az olvasó alapvetően egy romantikus-erotikus történetet keres, a fantasy körítés csak a ráadás. Pont elég magyarázat a téma rajongóinak az, hogy "életem elrendelt párja vagy", vagy "sosem éreztem még így soha többezer év alatt", és máris meg van magyarázva a kisfiús attitűd.
Itt valóban az lesz a kulcs, hogy te nem romantasyt keresel igazából - "normál" fantasyban is vannak/lehetnek szerelmi szálak, csak az arányok mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!