Űropera könyveket tudtok ajánlani?
Nem biztos, hogy ez a helyes definíciója, de olyan könyveket keresek amik amolyan "űr sci-fik", tehát idegen bolygók felfedezése, űrcsata, akció, akár horror, sok sok misztikum és felfedezés van benne. Fontos, hogy csak magyarul megjelent könyveket keresek, mivel idegen nyelvet ilyen mélységben nem beszélek.
Amiket olvastam már:
Adrian Tchaikovsky összes műve
Arthur C. Clark össze
Asimov összes
Stanislav összes
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt
Dan Simmons: Hyperion 1-2.
Peter F. Hamilton: Pandora csillaga 1-2.
James A. Corey: Térség szériáját csak elkezdtem de nem jött be.
Octavia E. Butler műveit is próbáltam, de nem nyertek.
John Salzi se nyerte el a tetszésemet.
H. P. Lovecraft sci-fi írásai is megvoltak már.
Star Wars, Warhammer 40K és egyéb franchise könyvek nem érdekelnek.
Szóval így kb. ennyi. :)
Tudtok még esetleg ajánlásokat adni?
On Sai: Calderon, Szivárgó sötétség
A kortárs magyar fantasy/scifi irodalom egyik csúcsa az írónő. Nagyon ajánlom.
Köszi az ajánlókat.
On Sai egyébként nem ilyen szerelmes szálakon futó könyveket ír. A KMK főként ezeket tolja. Nem érdekelnek a szerelmi sztorik.:D
Az Istenemberekre még egy szavazat, űrben felfedezés netovábbja az a könyv (könyvek?)
Philip K. Dick meg Ray Bradbury novelláit is meglesném a helyedben. Konkrétat most nem tudnék mondani (nem mostanában olvastam tőlük utoljára), de űrös, felfedezős, misztikumos novelláik abszolút vannak (meg másmilyen is, szóval kis szerencse nem árt, hogy kifogd azokat, amik bejönnek. A Marsbéli krónikák, ha jól emlékszem meg van pakolva ilyenekkel, mondjuk az nekem pont nem a kedvencem Bradburytől, de ez egyéni ízlés kérdése.)
Brandon Hackett Xeno-jában is van idegen bolygó, felfedezés, misztikum.
Vörös lázadás sorozatban akció, űrcsata van, misztikum, felfedezés, ilyesmi nem annyira. (Első könyvben még nincs űrcsata, második könyvtől vannak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!