Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan írhatnak egy regényt...

Hogyan írhatnak egy regényt úgy hogy ne hagyjam abba?

Figyelt kérdés
16 vagyok és legalább tíz éve írok kisebb novellákat. Regényeket is terveztem el is kezdtem de aztán ott hagytam egy kis időre és ez idő alatt mindig elgondolkoztam hogy ezt ki akarna elolvasni, vagy hogy ez túl személyes vagy csak meg vádolnak hogy elloptam valahonnan. Emiatt sosem írok de közben annyi ihletem van , ide oda csapongok ez van
aug. 5. 11:05
 1/7 A kérdező kommentje:
A másik az az hogy igazán nem is tudom milyen műfajt akarok írni mert az összeset szeretem de ez nem lehet
aug. 5. 11:07
 2/7 Kedves Vezető ***** válasza:
33%
Kinövöd..
aug. 5. 11:14
 3/7 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

*Egy dolog az írás, egy az hogy kiadd, elolvassák.

Rengeteg "Író" van, aki bérítókat fogad fel, a valós, tehetséges írók mellett. Aztán védesd le, keress kiadót. Vagy add ki magad.

Hacsak nem vagy milliomos csemete, csak ábránd marad, karcolgatsz magadnak.

aug. 5. 11:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ötleteket szépen valahol vezesd leírva.

Ha nagyon elkap a regényírás szele, van miből dolgozz, ha nem, novellaötleteknek még talán jók lesznek, ha meg egyáltalán nem is írsz, akkor nem csesztél el rá egy csomó időt.

aug. 5. 11:19
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Én 33 éves vagyok, kb 14 éves koromtól írok novellákat, hosszabbakat, rövidebbeket.

Nem célom a kiadás.

Csak magamnak írok amikor elkapnaz ihlet, vagy csak álmodok éjjel valamit, és úgy gondolom abból jó történet lehetne.

Aztán ki tudja, lehet egyszer írok egy olyat, amit ki is lehet adatni.

Te neked is azt tanácsolom, hogy a saját szorakozasodra írj, aztán majd alakul.

aug. 5. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

Több novellapályázat van mint regénypályázat, szóval ennek én azért örülnék.

Én nem tudnék csak úgy a semmiből írni egy novellát.

Maximum csak úgy, ha befejezem a 3 részes regényemet világépítéssel s mindennel, s ahhoz valami kis melléksztorit.

aug. 5. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Néha hasznos pihentetni egy-egy vázlatot, legyen az festmény, vagy szöveg. Ahogy Menyhárt Jenő mondta egyszer: "Hiszek a szünetekben". Félrerakod két hónapra, előveszed, megnézed, más szemel fogod látni. Meg tudod ítélni, hogy a kételyeid megalapozottak-e. De amúgy kételyek legtöbbször haszontalanok, ezekkel sztem ne foglalkozz! Jules Renard azt írta, hogy a Kételyek az akarat férgei. :-)
aug. 5. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!