Konyvet szeretnek irni, ami egy gimnazista lany eletet mutatja be, a konyv naplo formaban irodna, amelybe a foszereplo minden nap irni fog. A tortenet folyaman Laura komaba esik, es amnezias lesz. Laura hogy irhatna a naplojat, mikozben komaban van?
En is igy gondoltam,hogy addig nem ir naplot. De,arra is gondoltam,hogy a legjobb baratnoje irhatna Laura naplojat,amit Lauranak vett,a tortenet szerint a 15.szuletesnapjara.
Es,addig Hédi irhatna a naplojat.
Melyik lányról szól a napló? Lauráról? Mit lehet írni egy kómásról (naplóban)? Negyvenharmadik napja fekszik, mindenütt csövek állnak ki belőle. :)
Napló nélkül is bevezetheted az olvasót egy kómás lelkiállapotába. A fantáziádra kell hagyatkoznod, esetleg meríthetsz álomélményekből, hogy minél megfoghatatlanabb képet nyújts. Képlékeny világ, amely idővel eltorzítja a lány valósághoz való viszonyulását is, így az amnéziás állapotban írt napló már más lesz, mint a kóma előtti időben. Aztán még ott a kérdés, merre megy, és hol teljesedik ki a történet?
Egy ilyet megírni hitelesen kemény feladat, utána kell járni dolgoknak, csak azt szabad a fantáziára bízni, amiről nem létezik információ. Kezdő íróként inkább érlelgesd a fejedben a könyvet, és próbálkozz rövidebb írásokkal; olvass minél több szépirodalmat.
Vagy írd meg egy kívülálló szemszögéből, hogy ő mit érez, mit gondol. Feleleveníti a régi emlékeket, ír Laura helyzetéről stb.
Vagy van egy hasonló könyv (Ha maradnék) abban úgy írták le, hogy a főszereplő kívülrős látja a dolgokat, amíg a teste kómában fekszik. Úgymon egy köztes helyen van, nem él és nem is halott, de így is mindent lát.
Igen,koszonom a segitseget :)
Valaki azt mondta egyszer az otletemre,hogy „Te hulye vagy,jo tortenet,meg minden,de... Ezt komolyan gondolod?”
Akkor, es abban a pillanatban elhataroztam,hogy megvalositom ezt a kisse orolt otletemet,es,ha kell,nem felek segitseget kerni,nem tantorithat el semmi,es senki :)
Koszonom a valaszokat! :)
Mar rengeteg jootlet szuletett,es,mar kezdem osszerakni a tortenetet,es ebben koszonom a segitseget :)
Ha valakinek tamad egy otlete,vagy vlami
*Azt szivesen meghallgatnam,elolvasnam stb. :)
Elnezest,hogy ket kommentet irtam,csak telefonrol nehezebb,de csak egy kicsivel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!