Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Külföldön kik a legnépszerűbb...

Külföldön kik a legnépszerűbb magyar írók?

Figyelt kérdés
És miért pont ők?

júl. 28. 22:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Aha szóval az az érv hogy másfél évszázaddal ezelőtt le lett fordítva pár műve más nyelvekre is, de manapság az ég világon senki nem ismeri (lásd: a nagyobb külföldi könyves; a moly.hu-hoz hasonló oldalakon a top100ban sincs benne). Az intelligencia úgy csordul ki belőled, mint a Duna vize tavasszal a medréből.

Ennyit én is tudtam, de gondoltam van valami új infótok erről.

Bár #10es te még bizonyíthatsz, idebszhatod azokat a kulcsszavaidat, ha gondolod. De remélem tényleges olvasottsági adatokat tudsz hozni, nem pedig random uborkaszezon cikkeket arról, hogy "who are the most famous hungarian writers???" amit 2 perces wikipedia böngészés után írtak.

aug. 29. 22:01
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Olvasottsági adatokat max. kiadók tudnak hozni szerintem. A kérdésed pedig az volt, hogy "Honnan vesszük hogy Petőfit ismeri bárki is?", amire kaptál választ, ismerik, bár az, hogy mennyire népszerű jelenleg, kérdéses.
aug. 30. 06:51
 13/16 anonim ***** válasza:

#12 De pont ez az hogy nem kaptam... Azt kaptam hogy négy emberöltővel ezelőtt lefordították pár művét külföldön, de ez manapság a semminél is kevesebbet jelent. Goodreadsen pl ténylegesen látjuk hogy mit olvasnak az emberek, márpedig nem Petőfit, szóval azt hittem lesz valami értelmes válasz a kérdésemre. De nem; csak az itt szokásos 0 tudás, + lekezelő hangnem.

Na mindegy, vegyük tárgytalannak a dolgot.

aug. 30. 07:09
 14/16 anonim ***** válasza:

Szabó Magda és őt követi Márai Sándor. Legalábbis eddig az ő könyveiket láttam több ország több könyvesboltjában és több statisztikában (bár szerintem a gyakorlati valóságot a Goodreads valóban jobban reprezentálja) első helyeken állnak. Néhány európai országban (főleg Olaszországban) Molnár Ferenctől a "Pál utcai fiúk" és Szerb Antaltól az "Utas és holdvilág" is rendszeresen fellelhető.

Petőfi korántsem ismert annyira Magyarországon túl, mint azt gondolná az ember. Alapvetően egy költőnek sokkal nehezebb a hazáján kívül hírnevet szereznie, mint egy írónak, hiszen egy verset sokkal macerásabb és körülményesebb lefordítani, mint egy könyvet, illetve kisebb felé az érdeklődés is.

aug. 30. 09:48
 15/16 anonim ***** válasza:

És külföldön mégis hol?

Mert pl nálunk Szlovákiában Petőfi, Ady, Móricz, Jókai elég ismertek.

Japánban meg szerintem azt sem tudják, kik ők.

aug. 30. 13:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Az én személyes tapasztalataim elsősorban Olaszországból, Spanyolországból, Skóciából, Angliából és Dániából származnak.

(#14)

aug. 30. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!