Léda7 kérdése:
Csáth Géza mesék melyek rosszul végződnek könyv, tényleg durva?
Figyelt kérdés
Valaki ajánlotta olvassam el, mert eléggé durva. Az elsőt mutatta meg belőle a tort, de sajnos egyáltalán nem tudom érteni a történetét.
Miről szólt? És tényleg durvák benne a történtek?
júl. 24. 19:08
1/3 anonim válasza:
Szia! Nem rég vásároltam meg, igaz antikvár könyvként. Én úgy vettem észre, a kötet címe abszolút illik minden novellára, tényleg mindegyik "rosszul végződik". Én a sebész című novellát olvastam először, nekem az nagyon megtetszett, de vannak olyanok, amelyeket én sem értettem teljesen. Azt is figyelembe kell venni, hogy 1919-ben hunyt el, ezek a történetek az ő "idejében", az akkori körülmények között íródtak, nem biztos, hogy mindegyik rezonál a mindennapi életünkkel, de persze lehet bennünk találni örök érvényű igazságokat.
2/3 anonim válasza:
Igen, tényleg olyan durvák a történetek benne.
3/3 anonim válasza:
Hát például van egy novellája "Anyagyilkosság" címen szóval igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!