Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Pár kérdés olvasási szokásra,...

Pár kérdés olvasási szokásra, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Milyen rendszerességgel olvasol könyvet? Tartasz szünetet két könyv között?

Mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet és hány oldalas? gondolom több tényező is közre játszik, mennyire jön be a könyv, műfaj stb, de kb átlagosan, mennyi?

Illetve van mikor ki szoktál égni olyannyira, hogy szünetelteted az olvasást? Miért?

Esetleg volt olyan, mikor egy másik hobbit feláldoztál a könyv olvasás miatt? mi volt az?

2024. júl. 23. 22:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Évi 3-4 könyvet olvasok el, régen ez több volt, de nincs idő baba mellett. Kb 2 nap egy könyv nekem, a vastagsága nem érdekel, ha jó a sztori.
2024. júl. 23. 23:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen rendszerességgel olvasol könyvet?"

Minden nap.

"Tartasz szünetet két könyv között?"

Változó, de általában már aznap, pár órával később belekezdek valami újba.

"Illetve van mikor ki szoktál égni olyannyira, hogy szünetelteted az olvasást? Miért?"

Volt már rá példa, akkor ugyanis nagyon sok minden történt egyszerre, és gyakran már csak ahhoz volt kedvem, hogy lefeküdjek aludni.

"Esetleg volt olyan, mikor egy másik hobbit feláldoztál a könyv olvasás miatt? Mi volt az?"

Nem, hiszen nem érzem úgy, hogy bármelyik hobbimat fel kéne adnom egy másikért. Ezek inkább kiegészítik egymást, hiszen nem mindig van kedvem az adott dologhoz, illetve más örömöt adnak.

2024. júl. 24. 02:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap olvasok. Nyilván változó mennyiséget, de minden nap.

Szünetet nem tartok. Maximum nem kezdek új könyvet, ha lefekvés időben fejezem be, de akkor másnap kezdem az újat.

Szüneteltetni nem szoktam, maximum ha valami baj van. Pl. mikor koronás voltam és az egyik tünetem a migrén volt. Na akkor nem bírtam olvasni, még az is fájt, ha a szememet mozgattam.

Más hobbit nem áldozok fel, mindegyiket szeretem.

2024. júl. 24. 04:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen rendszerességgel olvasol könyvet?

Minden nap többet vagy kevesebbet, egyéb elfoglaltságtól függően.

Tartasz szünetet két könyv között?

Nem.

Mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet és hány oldalas?

Ez nagyon sok mindentől függ. Ha nehéz a témája, "emészteni kell", akkor több idő, ha izgalmas, "visz magával a történet", akkor gyorsabban. Általában átlagos hosszúságú könyvből heti 3-4 el szokott fogyni, de pl. Stephen King Végítélet c. könyvét, a maga 1200 oldalával, vagy Hugo Nyomorultak c. könyvét az 1500 oldalával több, mint egy hétig olvastam.

Illetve van mikor ki szoktál égni olyannyira, hogy szünetelteted az olvasást? Miért?

Szüneteltetni nem szoktam, legfeljebb az átlaghoz képest sokkal kevesebbet olvasok.

Esetleg volt olyan, mikor egy másik hobbit feláldoztál a könyv olvasás miatt? mi volt az?

Nem.

2024. júl. 24. 05:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

1. minden nap, általában este szoktam, közvetlenul elalvás előtt. Ha több időm van vagy nagyon jó könyv, napközben is.

Szünetet: maximum 1 napot. Viszont nem mindig tudom azonnal, mi lesz a következő, van, amibe belekezdek, aztán félreteszem és másikat olvasok. Mindig jön utána egy másik.

2. "Mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet és hány oldalas?"

ez nagyon változó, mennyi időm van, jó-e a könyv stb. Személyes rekordom egy 1200 oldalas könyv volt 4 nap alatt - ez az egyetemre kellett, vizsgaidőszakban, határidőre, és semmi mást nem is nagyon csináltam.

Mostanában: megnéztem Neked, amit legutóbb olvastam, az 210 oldal 3-4 nap volt, csak elalvás előtt olvasva. De az oldalak is lehetnek kisebbek-nagyobbak, betűnagyság, és vannak könyvek, amiket direkt lassan érdemes és élvezetes olvasni. Igazából nem nagyon figyelek erre, nem lényeges.

4. "Illetve van mikor ki szoktál égni olyannyira, hogy szünetelteted az olvasást? Miért?"

Olvasásban nem szoktam kiégni, (gondolom, ha ez fenyegetne, akkor ösztönösen kevesebbet olvasnék naponta), ilyenre nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy egy egy szerzőtől egymás után ne olvassak, sőt, hosszabb szünetet is hagyok. Mert az kétszer előfordult, hogy ugyanattól többet is olvastam, és a végén rá sem bírtam nézni, és azóta se nagyon...

5. "Esetleg volt olyan, mikor egy másik hobbit feláldoztál a könyv olvasás miatt? mi volt az?"

Hobbira nem emlékszem, inkább arra, amit valaki fent ír, hogy amikor kisbabám volt, akkor nagyon kialvatlan és fáradt voltam, plusz időm se volt olvasni. Az első kisbabás évben 16 könyvet olvastam el, azt biztosan megszámoltam, de az első pár hónapban semmit. De ez fordított válasz, tehát nem az olvasás miatt áldoztam fel valamit, hanem az olvasást kellett.

Egyébként nemcsak könyvet olvasok, hanem napilapot (papír formában is), színvonalasabb magazinokat. Napilapot közvetlenul elalvás előtt nem, mert úgy felidegesít, hogy nem tudok utána elaludni, de ez már másik téma...

2024. júl. 24. 07:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokat olvasok. Munka mellett kb 40 könyv fért bele egy évbe. Most (munkanélküliként) is kb ezt a szintet fogom tartani szerintem (apu halálával ránk maradt a kert is a háztartás mellett).

Naponta olvasok. Vastagságtól és témától függ, hogy mennyire haladok (Harry Potter legvastagabb könyve 1 hét volt, Agatha Christie ~300 oldalas könyve meg 2-3 hét példának okáért)...

Nem szoktam sokat kihagyni két könyv között, max 1-2 napot. Egyszer úgy hoztam ki 5-6 vastagabb könyvet (4-600 oldal között), hogy 3 King volt benne. Az elsö King úgy levert (3! nap volt kiolvasni), hogy a maradék könyv olvasatlanul ment vissza a könyvtárba (3hét után jobbnak láttam visszavinni).

Krimi, fantasy, horror, ifjúsági, amik közül olvasok változó intenzitással.

2024. júl. 24. 09:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Esténként olvasok, általában valami könnyű irodalmat, Rejtőt, sci-fi-t, ifjúságit.

Aztán néha humánökológia témában is, de ezekkel nagyon lassan haladok, mert emésztgetem.

2024. júl. 24. 10:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen rendszerességgel olvasol könyvet? Tartasz szünetet két könyv között?

Egész fiatalkorom alatt minden nap olvastam, minden percben. Az elmúlt négy évben ez megváltozott sajnos.

Mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet és hány oldalas? gondolom több tényező is közre játszik, mennyire jön be a könyv, műfaj stb, de kb átlagosan, mennyi?

Ha nagyon bejön egy könyv, akkor egy nap alatt más elfoglaltságok mellett simán el tudom olvasni. Volt már párszor olyan is, hogy egy sorozat első két részét reggeltől estig kiolvastam, azt hiszem az kb 700+ oldal volt összesen, nagyjából 12-14 óra olvasási idővel.

Az elmúlt négy évben ezen megyek keresztül több ok miatt is. Tavaly augusztusban elolvastam viszont egy egész trilógiát pár nap alatt, az volt 2020 óta az első olvasásom igazából. Azóta pedig (igen, lassan 12 hónapja) egy másik könyvet olvasok, amit csak utazás közben veszek elő, és hangulat alapján olvasom.

Nem

2024. júl. 24. 11:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

•Milyen rendszerességgel olvasol könyvet? Tartasz szünetet két könyv között?

Mindig van 1-2 könyv amit éppen olvasok. Plusz havi 1-3 audiobook.

•Mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet és hány oldalas? gondolom több tényező is közre játszik, mennyire jön be a könyv, műfaj stb, de kb átlagosan, mennyi?

Kb 1-2 hónap alatt. Sajnos elég mozgalmas az életem, és diszlexiás is vagyok.

Audiobookból viszont sokat, mert munka és hobbik, takarítás közben is kell valami ami segít koncentrálni.

•Illetve van mikor ki szoktál égni olyannyira, hogy szünetelteted az olvasást? Miért?

Nem, nem jellemző. Talán mert én maratont futok, nem sprintet.

• Esetleg volt olyan, mikor egy másik hobbit feláldoztál a könyv olvasás miatt? mi volt az?

Általában ilyenkor audiobook lesz a vége, és akkor csinálom a hobbit is, és megy is a könyv a fülesben.

2024. júl. 24. 13:02
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és 200-500 oldal? Változik.
2024. júl. 24. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!