Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vannak ilyen fajta könyvek?

Vannak ilyen fajta könyvek?

Figyelt kérdés

Olyan fajta könyvet keresek melynek olvasása során érettebbé válunk vagyis kicsit érettebbé teszi a személyiséget.

Léteznek ilyen fajta könyvek?

És ha léteznek is akkor milyen fajta témakörbe sorolható?

Pl. Szépirodalmi vagy klasszikus?

Előre is köszönöm

máj. 8. 00:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Regényre gondolsz? Mert személyiségfejlesztő könyvekkel Dunát lehetne rekeszteni.
máj. 8. 07:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon érdekes volt és önismeretben is segített a Gyermeki elme, az agy fejlődéséről írt, hogy hogy alakul ki a személyiség.

Aztán érdekes volt Quinn Izmaelje, amely a környezettudatosságban segített.

De ilyen pl. a Zen és a bolygó megmentésének művészete is.

Társas kapcsolatok fejlesztése terén szuper a Házasság, vagy szövetség Real-től. Nem csak házasodni vágyóknak!

máj. 8. 08:10
 3/7 anonim ***** válasza:
máj. 8. 11:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Az a baj tudod, hogy a mai fiatalok többsége felületesen olvas. Csak a sztori érdekli, el nem akar gondolkodni semmin.

Ha te nem ilyen vagy, akkor a TELJES klasszikus szépirodalmat tudom ajánlani.

máj. 8. 12:34
 5/7 Blugyblugy3 ***** válasza:
49%
Colleen Hoover könyveit ajánlom. Az a nő egy zseni!! Romantikus könyvei is vannak, de mindegyikben van mély jelentés, tartalom, amiket egy érettebb ember, de akár gyerek - mondom aki érett, fel tud fogni és el tud rajta gondolkozni
máj. 12. 12:02
 6/7 anonim ***** válasza:

kb. onnantól szépirodalom egy mű, hogy van ilyen tartalma :-)

Irány a könyvtár!

máj. 12. 12:48
 7/7 anonim válasza:

Virágot Algernonnak

A kutya különös esete az éjszakában

Richard Powers: Rémület

Mindegyik könyv kiszakított a komfortzónámból, és ezért egy nagyon különleges látásmódot adott - szerintem nagyon sokat tettek hozzám.

Sokkal könnyedebb témákkal, inkább szórakoztató irodalomban is vannak szerintem olyan könyvek, amikben legalább bizonyos motívumok szintén adnak nekik egy plusz mélységet:

Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék (többek között a nemi erőszak kérdéskörét is körüljárja nagyon érzékenyen)

K. A. Tucker - Az egyszerű vadon (könnyed romantikus strandkönyv, de a törött, elhidegült családi kapcsolatok, a megbocsátás számomra nagyon szépen volt ábrázolva)

Ismeretterjesztő könyvek közül:

Yuval Noah Harari: Sapiens (az emberiség története, nagyon tudományos, biológiai/szociológiai megközelítésből - szintén olyan nézőponttal és meglátásokkal, ami számomra idegen volt, de nagyon humoros és olvasmányos könyv).

Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van (az örökbefogadásról szól - az amerikai filmeken kívül nekem ez idegen téma volt, csak halvány elképzeléseim voltak a magyar valóságáról, megfoghatóvá tette nekem)

júl. 1. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!