Kinek tetszik könyvem első fejezete?
2024 április harmadikán A Pesti általános iskolában órák közben ugyanolyan körülmények uralkodnak mint egy temetőben. Kihalt udvar, néma csend és nyugalom. Kábé még 5 perc volt kicsöngetésig, ám ekkor a bejárati ajtó hatalmasat csapódott és két, kábé 15 éves lány rongyolt ki rajta.
- Siess már Zsófi! Azonnal el kell tűnnünk innen!
- Mondta az egyik miközben a derekáig érő szőke haját próbálta kiszedni a szájából, mivel az a rohanástól egyfolytában belerepült.
- Nyugi van Hanna! - Mondta a másik zihálva aki alig tudta beérni barátnőjét.
- Te könnyen beszélsz! Nem te láttál a lányvécében egy férfit aki téged figyel! - Mondta Hanna, majd élesebben hozzátette - Nem tudnál egy kicsit gyorsabban rohanni?
- Ha észrevetted már 7 év alatt nem tudnék. Tudniillik ugyanis, hogy kettes vagyok tesiből.
- Attól futni még lehet, vagy nem?
- Mondta, majd szétnézés nélkül átrohant az úttesten. Egy éppen arra járó autó épphogy le tudott fékezni.
- Ne dudáljál bazdmeg! Nem lett semmi bajod!
- De ha elütött volna akkor neked viszont lett volna.
Kiáltott utána Zsófi, majd úgy döntött pihenőt tart. Lefékezett a zebra előtt, majd miután kifújta magát komótosan elindult vissza az iskola felé.
- Én nem értem, hogy mit láttál Hanna, de én most visszamegyek mert nem szeretnék öt igazolatlan órát!
Huh, elég összevissza. Kapásból a forma nem túl jó, nézz utána hogy írunk párbeszédet. A csúnya beszéd sem túl nyerő, főleg a főszereplő szájából. Értem én, hogy odaillik de furcaának hat.
A fogalmazás nagyon fiatalos, nekem túlságosan is pedig még csak 20 vagyok xd Szerintem inkább ne írj azlenget egy könyvbe, főleg ne a leírásba, párbeszédben még elmehet.
Szóval összességében hosszú út áll még előtted könyvmoly ;)
Kínos, rosszul éreztem magam olvasás közben.
A csúnya beszéd tényleg nem illik oda, azt felejtsd el.
A párbeszéddel én is sokat szenvedtem, de ez az oldal segít:
Arra figyelj még, hogy nem a sima kötőjel kell (-), hanem ez a hoszabb: –.
Kicsit zavaros, hogy épp ki beszél.
A random b.meg az elejére meg kicsit korai. Főleg úgy, hogy most csöppentünk bele. Az ilyen "Tudniillik" fogalmazás után meg valahogy duplán rossz.
Tragikus. Tele van helyesírási hibával, rossz a formázás, rossz a szóhasználat, rossz a stílus.
Értékelhetetlen és nem hiszem, hogy az, aki ennyire nincs tisztában az alapvető elvárásokkal, az belátható időn belül képes összehozni egy épkézláb történetet megfelelő formában. Tedd le a tollat és mielőtt újra írásra adod a fejed, olvass el sok-sok könyvet, hogy legalább minimális fogalmad legyen arról, hogy milyen a jó irodalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!