Melyik az az irodalmi mű ami a legjobban hatott rátok? Esetleg változást hozott az életetekbe?
Régebben nem szerettem a krimiket, thrillereket. Egy nap elolvastam Karen M. Mcmanus Tartsd meg a titkot (Two can keep a secret) c. könyvét, és azóta is olvasom ezt a műfajt. Sőt, a thriller lett a kedvenc zsánerem.
Plusz, ez a könyv is adott ötletet az íráshoz. Azóta is írok.
Egyik sem igazi irodalmi mű, de nekem ezek a gyerekkori könyvek emlékezetesek.
Óvodás koromban a Misi Mókus kalandjai. Felkeltette az érdeklódésemet a mediterrán és a trópusi éghajlatú helyek iránt. Felnőtt koromban ilyen helyekre kezdtem járni nyaralni, azóta is úgy vagyok vele, hogy ahol nincs pálmafa, az nem is igazi nyaralás.
Aztán kezembe került a SICC... címú könyv, ami miatt a számolás, fizika, ami érdekelni kezdett.
Egy irodalmi művet is tudok mondani: Fekete Gyémántok. Nem a történet az ami megfogott, hanem szén, annak a kialakulása, a sok százmillió évvel korábbi események. Mindez teljesen a természettudományok felé terelte az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!