Irodalmi mű, amelyben van elhárító/énvédő mechanizmus?
Figyelt kérdés
Tudnátok példákat mondani? Bármely énvédő mechanizmus szerepelhet benne.2023. dec. 5. 21:11
1/9 anonim válasza:
Baradlayné-Jenő
Baradlay Jenő - Ödön.
Elfojtás, megbocsátás (Más személytől velünk szemben észlelt támadás, ellentét vagy hibázás szembeni neheztelés, felháborodás, düh elengedése/megszüntetése.)
Számos példát találsz rá a regényben.
Szabó M. - Abigél
Kosztolányi- Pacsirta
Kosztolányi - Aranysárkány
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Az Abigélben Gina szerinted melyik énvédő mechanizmust alkalmazza? Eltolás vagy projekció? Vagy valami mást?
2023. dec. 5. 21:31
4/9 anonim válasza:
Nekem most a légópince jelenet jut eszembe, a kölcsönös megbocsátás.
6/9 anonim válasza:
Van benne elszigetelés, bevetítés, meg nem történtté tevés, és számos más.
Az eltolásra nem jut eszembe.
Pedig használtam mankót is.😁
7/9 anonim válasza:
A megbocsátás rohadtul nem énvédő mechanizmus. Aki azt írta, annak halvány segédfogalma nincsen, mik azok.
8/9 anonim válasza:
Kertész Imre - Sorstalanság
A főszereplő végig tagadja és nem akarja beismerni önmagának hogy valójában mi történik vele.
9/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy annak számít e, de "éld át a pillanatot" Rácz-Stefán Tibortól. Egy könnyen fogyasztható romantikus regény, abszolút ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!