Ajánlanátok urban fantasyket?
A Harry Pottert nagyon szeretem, de most olyanokat mondjatok légyszi, amik nem ennek a mintájára készültek, vagy ha igen, akkor is kiemelkedően jók.
A Percy Jacksonnal elvagyok, a legutóbbi újraolvasásra már nem annyira tetszett. Kissé gyerekes az én ízlésemnek, de összességében azt kedvelem.
A Luxen, Twilight, Végzet ereklyéi és a többi hasonló romantikus young adult történeteket annyira nem szeretem. Nem gond ha van benne romantika, az se ha young adult, de ezeknél az a tapasztalatom, hogy nagyon egy kaptafára megy az összes.
Köszi
Köszönöm szépen a válaszokat! :D
Urban fantasykből nincs nagy tapasztalatom, de szerintem sokkal nagyobb potencia van ebben a zsánerben, mint amennyit a legtöbb, amit olvastam, vagy láttam, kiaknázna.
Az pl külön tetszik, ha a modernizáció, 21. század, technológia nem csak helyszín vagy körítés, mint mondjuk a Harry Potterben, hanem szerepe is van. (Pl. Korra legendája, RWBY, Fullmetal Alchemist. Szerintem ezek nagyszerű példák az urban fantasyre.)
És kedvelem a fiatalabb főszereplős történeteket is.
Ha még tudtok, jöhet ajánlás! 😊
Köszi szépen!
Ha ilyen keleti irány (mangák) is érdekelnek akkor dobj egy privátot, én elég sokat olvastam és olvasok
Tövisek hercege - Mark Lawrance
Kicsit inkább post-apokalptikus mintsem urban, de ezt is ajánlanám
Thea Backman:
Amazonkirályfi,
folytatása a Pokoli éden,
és a nagy sikerű Keresztes hadjárat farmerban.
Szia! Urban fantasyt írok, ha gondolod szívesen elküldöm neked a már kész fejezeteket.
Így várhatod a folytatást mint egy kedvenc sorozatod következő részét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!