Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Észrevettetek magatokon...

Észrevettetek magatokon bármilyen változást, mióta elkezdtetek rendszeresen olvasni?

Figyelt kérdés
sokszor olvasom, hogy rengeteg előnye van az olvasásnak, amit nem is vitatok, bár én ritkán olvasok könyvet. Ilyenekre gondolok, hogy jobban tudtok koncentrálni azóta, több empátiátok lett akár, jobb lett a problémamegoldó képességetek, stb. Illetve érdekelne a nemetek is, kíváncsi vagyok, kiknél lesz nagyobb az arány :D

2024. febr. 2. 11:36
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Gyerekkorom óta sokat olvasok, nem tudom, milyen lennék, ha nem így lenne.
2024. febr. 2. 11:52
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Ugyanúgy vagyok, mint 1-es.

Bár mivel ez a Könyvek kategória, szerintem majdnem mindenki így van. Talán próbáld meg az emberi tulajdonságoknál.

2024. febr. 2. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Ezek a változások nem egyik napról a másikra történnek, hosszú évek és sok-sok elolvasott könyv kell hozzá, ezért a változásokat sem lehet a legtöbb esetben egyértelműen észrevenni.

Egyébként én is úgy vagyok, mint az előttem válaszolók: gyerekkorom óta sokat olvasok, nem tudom, hogy milyen lennék enélkül. Az tény, hogy a helyesírással, fogalmazással, koncentrációval sohasem volt gondom az iskolában, és a mai napig a munkahelyemen még a főnökeim is velem szokták "lektoráltatni" a fontosabb leveleket, prezentációkat.

(N)

2024. febr. 3. 08:22
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

KB az óta olvasok rendszeresen, hogy megtanultam olvasni, korábbról meg már nincsenek olyan pontos emlékeim. Szóval nem tudom megmondani, miben lennék más, ha nem olvasnék.

30F

2024. febr. 3. 10:09
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Választékosabban és gördülékenyebben kezdtem fogalmazni, még élénkebb lett a fantáziaerőm, empatikusabb is lettem, valamint jobban bele tudom magam helyezni/ képzelni mások helyzetébe.

Valamikor felsőben kezdtem el falni a könyveket, előtte is olvastam persze, de közel sem annyira sűrűn, mint onnantól. Gimi elején pedig átszoktam az angol nyelvűekre, ami hihetetlenül sokat segített a nyelv körül. Szótáraztam is (szigorúan egynyelvűvel), illetve nyelvtanban volt még végtelenül hasznos az egész.

23/L

2024. febr. 3. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

-Jól szórakozom,

-jobb a helyesírásom,

-fejlődött a szókincsem, jobban kommunikálok

-gyorsabban olvasok,

-érdekes módon többet álmodom:)

-Új barátokat szereztem. Az utóbbi években már tudtam végre könyvekről beszélgetni másokkal, olyan emberekkel tudom körülvenni magam akik szintén imádnak olvasni ( korábban sajnos ehhez nem találtam társaságot, senki sem olvasott a régi barátaim között)

Egyébként 13 éves koromban fedeztem fel az olvasást, mint örömforrást, és ami külön boldogság, hogy a férjem is szeret olvasni, sok közös kedvencünk van:)

2024. febr. 3. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!