Milyen könyvet ajánlotok egy 13 éves lánynak?
rick riordan: villámtolvaj :) azok alapján, amit írtál, nem biztos, hogy tetszeni fog, de azért szerintem próbáld meg ha még nem olvastad :)
celia rees: bűbájos mary, julie hearn: nell - ezek kissé komolyabbak, mint pl. a fiúk kizárva sorozat
14 plusszos könyvekért kérvény kell a könyvtárban. de anyukád biztos megengedi: a boszorkányok nem csókolózhatnak
mobilszerelem
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2010-11-09 23:50
Nekünk azonos az ízlésünk! :)
Michael Gruber: A boszorkányfiú
Neil Gaiman: Coraline
Sam Taylor: Erdő köztársaság (ez egy nagyon komoly regény)
Scott Westerfeld: Csúfok
Debi Gliori: Varázsbagázs
George MacDonald: A királykisasszony és a manó
Silvana de Mari: Az utolsó tünde
Avi: Az ólomkereszt titka
Fehér Klára: Négyen meg a Béka
Fehér Klára: Mi, szemüvegesek
Guillaume Prévost: Időkönyv - A faragott kő
Roderick Gordon&Brian Williams: Alagutak rejtélye
Kleinheinz Csilla: Város két fül között
Richard A. Knaak: Huma legendája (Vigyázat, ha egyszer elolvasol egy kötetet a Dragon Lance regényekből, nagy késztetést érzel, hogy még húszat elolvass!)
Lois Lowry: Az emlékek őre
gyerekkönyvként tüntetik fel, de felnőttként is bőven olvasható és komoly üzenete van (ezt azért mondom, mert érettebbnek tűnsz az átlag 13 éveseknél, és nehogy eltántorítson, hogy gyerekkönyv)
én 14 évesen olvastam, és rám nagy hatással volt
Bár ezek nem boszisak, de:
- Klikk sorozat
- Bad Girl sorozat
- Beach Girl sorozat
- Hot Girl sorozat
- Szívszűrök sosozat ( Zoey görbe utakon, Jake rájön, Nina nem mondja el, Ben szerelmes, Claire-t rajtakapják)
- Georgie Nicholson vallomásai sorozat (A macskám a családom és a fiúk, stb...)
- A neveletlen hercegnő naplója sorozat
13/L :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!