Milyen könyvet ajánlotok egy 13 éves lánynak?
Szia! Én is találtam néhány könyvet a témában
Annie M. G. Schmidt: Macskák társasága: Humoros és fordulatos történet. Szereplői egy fiatal újságíró és egy macskából átváltozott lány, aki a macska Hírügynökség jóvoltából látja el az újságírót hírekkel.
Nógrádi Gábor: Anya én vagyok: Anya és lánya testet cserélnek a bolondos kísérletező nagypapa miatt. Humoros és szórakoztató. Ugyanilyen jó a Petepite, de ott apa és fia cserél testet.
Szabó Magda: Abigél: Hősnője Gina,(15éves) akit apja leányintézetbe küld. A lány állandóan lázad a szigorú és kegyetlen szabályok és törvények ellen. Ám egy nap megtud valamit ami maradásra bírja és önként vállalja a rabságot.
Kertész Erzsébet: Szendrey Júlia
Szentem olvasd el Tamora piercetől az álruhás lovagot. Egy lányról szól. fiúnak öltözik hogy lovag lehessen. van varázsereje, természetesen az első napján beleköt egy idősebb srác. És állatira király, kalandos, mágikus, és a 2.résztől kezdve szerelmi szál is van benne!
Viszont én nem ajánlom a Macskák társaságát, szerintem nem valami jó könyv
Ja, és se olvasom el mégegyszer. Úgy már nem érdekes, ha tudom mi a vége :D
13,5/L
Böszörményi Gyula - Gergő könyvek
Magyar mitológiára épülő fantasy könyv, (kedvenc magyar íróm :D)
Ha már Tamorát olvasod,(azaz igényes fantasyt)akkor ezeket ajánlom:
Angie Sage - Mágia című könyvét - Könnyed varázslós történet
Eoin Colfer - Artemis Fowl - zseni srác zsarolja a tündéreket, nem igazán gyerekkönyv, de én végig szakadtam az író humorán.
Johnatan Stround - Bartimeaus trilógia - Izgalmas történet egy dzsinn szemszögéből. (ne olyan turbános lámpásosat képzelj el, szintén vicces)
Margaret Weis - Az Őszi alkony Sárkányai - Csak akkor kezdj bele ha tényleg sokat olvasol mert legalább 50 kötetes, de már az elejétől kedvelni fogod a szereplőket, garantálom.
Peter S. Beagle - Az utolsó egyszarvú - Régi de még mindig az egyik legszebb mese amit olvastam.
R. A. Salvatore - Otthon - Ez már "komolyabb" fantasy. Egy sötételf (gonosz nép) vándor a főszereplő aki nem gonosz, és menekül népe elől.
Neil Gaiman - Csillagpor - Jó kis boszorkányos love story
Ezeknek a nagy része sorozat, ott csak az első rész címét írtam.
Mind nagyon jó, ha az álruhás lovag tetszett, akkor talán ezek is fognak. Kb. 2000 könyvem van összesen (szülői hatás), mégis mindig ezekhez hasonló könyveket keresek.
16/F
Hát akkor, mint mondtam, ajánlom Anthony Horowitz könyveit.
13 évesen olvastam, és nagyon bejött. Az első rész (folytatásos)A Sólyom Gyémántja. Ez egy krimi, csak épp a főszereplő magánnyomozó elég szerencsétlen. Talán ő a világ legbénább magánnyomozója. Még szerencse, hogy van egy öccse, akinek kicsit több esze van... Úgy tűnik mintha a város összes nehézfiúja őket üldözné, pedig csak egy doboz bonbont bíztak rájuk.
Remélem meghozta a kedved!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!