Milyen könyvet ajánlotok az illetőnek? Márai Sándortól a Gyertyák csonkig égnek c. könyvet nagyon szerette.
Egy 50 év körüli férfiról van szó, akinek fontos a hazaszeretet és a mély érzelmek. A barátnőm férje, és a barátnőm megkért, hogy ajánljak valami hasonló témájút, lehetőleg Máraitól. Ami nem túl hosszú, de velős, és elgondolkodtató.
Gondoltam még Szerb Antaltól az Utas és Holdvilág c. könyvre is...én azt is nagyon szerettem.
Várom a válaszokat:)
Ezt a könyvet ajánlom: elgondolkodtató,izgalmas, érdekfeszítő és rövid.
Herczeg Ferenc:
Az Élet kapuja: Bakócz Tamás bíboros, esztergomi érsekről szól, aki Rómába igyekszik a pápaválasztásra. Célja, hogy megszerezze a pápai trónt és leszámoljon a törökkel.
I.Gyula és X.Leó pápasága idején játszódik a a 15. században.
Az előbbi könyv története a 16. században játszódik, de találtam még egy ilyen könyveket. Ezt jelenleg olvasom.
Kosáryné Réz Lola:
Ulrik Inas: A történet a 15.század idején(1400-as évek) játszódik. Helyszínei változatosak: Selmecbánya,Buda, Nándorfehérvár. Főszereplője Ulrik ötvösinas, aki fogadalmat tesz, hogy városát Selmecbányát,amit a cseh martalócok porig romboltak újra felépíti.
Nehéz, küzdelmes, kalandos és veszélyes utazás vár rá.
Van benne szerelem, ármánykodás, összeesküvés,hűség , árulás, bűnhődés és politika is.
A történetben megjelennek a korszak nagy alakjai is:Hunyadi János, Hunyadi László és Mátyás, Kapisztrán János, Dugovics Titusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!